Prvi u istoriji: Jeff Bezos mogao bi zaraditi hiljadu milijardi dolara

Osnivač kompanije Amazon Jeff Bezos mogao bi skinuti s vrha najbogatijeg čovjeka na svijetu, direktora Microsofta Bila Gatesa i postati prvi čovjek koji je uspio zaraditi hiljadu milijardi dolara

S ukupnim bogatstvom 87 milijardi dolara, osnivač Microsofta Bill Gates je najbogatiji čovjek na svijetu. Međutim, po prvi put, Jeff Bezos je zahvaljujući trgovanju berzama zaradio gotovo 80 milijardi dolara, prenosi Independent.

Njegovo bogatstvo je na uzlaznoj putanji zbog čega brojni biznismeni smatraju kako će čak i prestići Gatesa. Bezosova prednost jeste što se bogati izuzetno brzo – u posljednjih pet godina na svoj račun je akumulirao više od 60 milijardi dolara.

Prema istraživanju organizacije Oxfam, svijet bi prvog bilionera čovjeka koji će zaraditi hiljadu milijardi dolara mogao dobiti u narednih 25 godina.

Jedina stvar koja bi mogla spriječiti Gatesa da postane bilioner jeste to što bi on mogao dosta novca dati u humanitarne svrhe. On je dosad donirao više od 30 milijardi dolara za siromašne i bolesne ljude.