Pet gradova u kojima je moguće kupiti nekretnine bitkoinom

Svijet

Bitkoin je globalni fenomen i valuta sljedeće generacije. Razvijena sa ciljem da omogući visok nivoo bezbjjednosti i da garantuje anonimnost, ova kriptovaluta je brzo proglašenapotencijalnom zamenom papirnog i kovanog novca

Neke industrije, uključujući i oblast nekretnina, koristi ovaj trend kako bi klijentima omogućila kupovinu imovine uz pomoć bitkoina, što predstavlja značajno odstupanje od tradicije, ali brzo uzima zamah i dobija na popularnosti.

1. Majami, Florida

Jedan stanovnik Majamija je nedavno objavio vijest da prodaje svoj dom u Koral Gablesu za više od 6 miliona dolara ili oko 1.600 BTC-a. Ova prodajna cijena je bila dovoljno skandalozna da je osvanula na naslovnicama novina, iako je Bitkoin već nekoliko godina dio tržišta nekretnina u Miamiju. Naime, ova kriptovaluta se u Majamiju koristi od 2009. godine, jer su agenti za nekretnine, investitori i kupci brzo prihvatili novu valutu.

Agenti za nekretnine u toj oblasti su uvjereni da je Južna Florida, a naročito Majami, idealno tržište za bitkoin, pa je tako svjetski domet Bitkoina doprinio povećanju interesovanja za ovaj region. Korištenje alternativne valute otvarilo je vrata kupcima i investitorima iz ceijlog svijeta, uključujući Aziju, Kanadu i Južnu Ameriku.

2. Dubai, UAE

SAD nisu jedina zemlja koja koristi prilike bitkoin trenda. Programer sa ostrva Isle of Man nedavno je objavio planove izgradnje stambeno-komercijalnog projekta vrijednog 325 miliona dolara. Potencijalni stanovnici će moći da kupe nekretninu bitkoinima, a cijene će se kretati od 33 BTC za studio apartman do jednosobnih stanova koji će koštati 54 BTC-a ili oko 250 000 dolara.

Neke od razvojnih jedinica su već prodate, a preostala stambena imanja su rezervisana za Bitcoin kupovinu. Komercijalne jedinice trenutno nisu dostupne za kupovinu popularnom kriptocvalutom

3. Njujork

Investitori i agenti za nekretnine u Velikoj jabuci takođe vjeruju da je bitkoin valuta budućnosti. Tim sa Magnum Real Estate preuzima veliki rizik prihvatanjem depozita u Bitkoinu za kupovinu stanova u Ist Vilidžu na Menhetnu. Međutim, investicioni fondovi za nekretnine su ove godine težili da diverzifikuju svoje portfelje, smatrajući da je Njujork idealno mjesto za pokretanje te ideje.

4. Jezero Taho, Kalifornija

Popularna destinacija za odmor, jezero Taho, takođe prihvata kupovinu nekretnina u bitkoinu. Naime, neimenovani kupac je nedavno kupio imovinu od 1,4 hektara za 1,6 miliona dolara ili 2,739 BTC-a, što ga je činilo najvećom transakcijom nekretnina na tržištu bitkoina 2013. godine. Ova prodaja pokazuje potencijal digitalne valute u industriji i otvara put za buduće poslove u stambenom i komercijalnom sektoru.

5. Bali, Indonezija

Indonezija nije prvo mjesto na kome biste očekivali transakciju nekretnina u bitkoin-u, ali je zapravo bila među prvim lokacijama koje su podržale kriptovalutu. Neimenovani kupac je potrošio više od 800 bitkoina, u ukupnom iznosu od otprilike 500.000 dolara za vilu na Baliju.