On je najisplativiji glumac svijeta u 2017. godini

Back stage

Holivudski glumac Vin Dizel svrgnuo je ove godine svog kolegu Dvejna Džonsona sa prvog mjesta liste najisplativijih glumaca svijeta u ovoj godini, piše Forbs

Dizel, kojeg publika trenutno ima priliku da vidi u filmu xXx: Return Of Xander Cage, našao na prvom mjestu liste glumaca čiji su filmovi ostarili najveću zaradu u 2017. godini. Naslovi u kojima se pojavljivao donijeli su bioskopskim blagajnama svijeta ukupno čak 1,6 milijardi dolara.

Zarada od 1,5 milijardi dolara obezbijedila je Steni drugu poziciju na listi, čiji se film Jumanji: Welcome To The Jungle trenutno prikazuje u bioskopima, dok na trećem mjestu nalazi glumica Gald Gadot, zvijezda filma Justice League, čija su ostvarenja bioskopskim blagajnama donijela 1,4 milijarde dolara.

Sledi Ema Votson na četvrtom mjestu, čiji du filmovi zaradili 1,26 milijardi dolara, glumac Džoni Dep našao se na petom mjestu Forbsove liste, dok su filmovi Star Wars: The Last Jedi i Murder On The Orient Express, doprinijeli ukupnoj zaradi od 1,08 milijardi dolara, koja je glumici Dejzi Ridli obezbijedila šestu poziciju.

Filmovi Toma Holanda, koji se pojavljuje u Spider-Man: Homecoming, zaradili su 888 miliona dolara, pa se tako ovaj glumac našao na sedmom mjestu liste, a iza njega slijede Kris Prat na osmom mjestu i Kris Hemsvort na devetom mjestu.

Džon Bojega glumio je u tri filma koja je publika imala priliku da vidi ove godine – Star Wars: The Last Jedi, Circle i Detroit, a zahvaljujući ukupnoj zaradi filmova u kojima se pojavljuje od 800 miliona dolara, zasluženo se našao na desetoj poziciji liste.