Džef Bezos izgubio titulu najbogatijeg čovjeka svijeta i vratio je već sutradan

Zbog pada u Amazon akcijama, Bezos je izgubio svoju titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu. Na jedan dan.

Džef Bezoz je imao loš dan u kancelariji. CEO Amazon kompanije i njen osnivač, na kratko je izgubio svoju krunu najbogatijeg čoveka na svijetu, zbog pada u akcijama. Njegova zamjena? Niko drugi do čovjeka koji je nekada vladao ovim dijelom svijeta – suosnivač Microsoft kompanije i filantrop Bil Gejts.

Prošlog utorka, akcije Amazona imale su pad od sedam procenata u trgovini poslije radnog vremena, što je predstavilo ozbiljan udarac za lično bogatstvo Džefa Bezosa. Zbog pada u njihovoj vrijednosti, tehnološki mogul je mogao da vidi kako njegovo bogatstvo pada do 103.9 milijardi dolara, što je za skoro dvije milijarde manje od bogatstva BIla Gejtsa, koje iznosi 105.7 milijardi dolara.

Ovaj udarac se dogodio kada je Amazon prijavio pad od 26 % u prihodu u trećem tromjesečju godine, što je inače prvi profitni pad ove kompanije od 2017.godine. U dvadeset minuta koji su uslijedili nakon toga, online trgovina je doživjela pad akcija za devet procenata, što je dovelo do cijene od 1.624 dolara po akciji.

Ipak, nije sve izgubljeno za CEO-a. Do petka poslije podne, Bezos je vratio svoju titulu nazad. I dok su njegove akcije nastavile da padaju, pad se zaustavio na jedan procenat. Baš zbog toga, Bezosovo bogatstvo, koje većim dijelom potiče od 12 % udjela u Amazon kompaniji, sada stoji na 109.9 milijardi dolara.