Hemofarmov Probiotic dobitnik priznanja Superbrands BiH 2023

Zdravlje

Hemofarmov Probiotic dobitnik je titule Superbrands BiH 2023 koju dodjeljuje najveći svjetski nezavisni arbitar za brendiranje – Superbrands Worldwide.

– U godini kada obilježavamo 20 godina PROBIOTIC-a i 20 godina fabrike Hemofarm u Banjaluci ovo značajno priznanje dolazi kao kruna našeg rada. PROBIOTIC je dio velike porodice probiotskih preparata u našem portfoliju i zasigurno njen najstariji i najpoznatiji član. Probiotski sojevi koje sadrže naši probiotici nastali su kao rezultat više od 80 godina istraživanja u Institutu Lallemand Rosell i ispunjavaju stroge kriterijume po pitanju tehnologije izrade, kvaliteta i efikasnosti. Titula Superbrands jeste još jedan pokazatelj kvaliteta i prepoznatljivosti PROBIOTIC-a, zbog čega je sve ove godine, nezaobilazan dio kućne i putne apoteke – rekao je direktor marketinga i prodaje Hemofarma za CHC proizvode Dragan Ristić.

Odabir brendova za Superbrands BiH odvija se u dvije faze. Prva faza obuhvata istraživanje javnog mnjenja, odnosno tržišta potrošača. U dugoj fazi se ocjenjuju brendovi od strane Stručnog vijeća koje čine osobe iz oblasti marketinga, prodaje, manadžmenta, medija i profesionalnih organizacija, a koje se formira za svaki godišnji ciklus.

-Prema definisanom procesu samo 1% od ukupnog broja prisutnih brendova na tržištu ostvaruje mogućnost da bude dio ovog projekta. U skladu s tim brand PROBIOTIC je uspješno prošao cenzus za ovu godinu i time zasluženo ponio titulu Superbrands BIH – istakla je direktorica Superbrands BiH Slađana Vranac.

Projekt Superbrands Worldwide je međunarodni projekt koji trenutno djeluje u 90 zemalja svijeta, a od ove godine je prisutan i na BIH tržištu. Kao najveći svjetski arbitar brendova, pored promocije kulture brendiranja, vrši i verifikaciju brendova na svakom lokalnom tržištu gdje vrednuje 4 osnovne odlike kod brendova: kvalitet proizvoda ili usluge, pouzdanost, diferencijaciju/različitost u svojoj oblasti i emotivni učinak koji ima kod konzumenta/potrošača.