Paklene ulice 8 oborile svjetski rekord na blagajnama

  • In Film
  • 18. April 2017.
  • 803 Views
Paklene ulice 8 oborile svjetski rekord na blagajnama

Paklene ulice 8, američki akcioni film o uličnim auto-trkama, osmi dio istoimenog serijala filmova, oborio je tokom prvog vikenda prikazivanja svjetski rekord u prodaji karata

Ovaj film zaradio je 532,5 miliona dolara tokom Uskršnjeg vikenda u bioskopima širom svijeta što je najveći iznos zarade od prodatih karata tokom prvog vikenda prikazivanja koji je ikada zabilježen. Prethodno su najbolji uspjeh imali Ratovi zvijezda: Buđenje sile, sa 529 miliona dolara, prenosi BBC.

Film je, međutim, u SAD zaradio znatno manje nego prethodno ostvarenje iz te franšize. Paklene ulice 7 zaradile su 147,2 miliona dolara prvog vikenda prikazivanja u bioskopima SAD 2015. godine, dok je osmi dio Paklenih ulica u američkim salama zaradio “samo” 100,2 miliona dolara. Iako je to tek trećina iznosa koji je donio prethodni film iz serijala Paklene ulice, ovo ostvarenje je u bioskopima ipak pogledalo dvije trećine gledalaca širom SAD tokom vikenda.

Vin Dizel, koji je glumio u svim filmovima ove franšize, rekao je da je “zahvalan” za uspjeh Paklenih ulica 8. U Paklenim ulicama glume i Šarliz Teron, Tajris Gibson, Kris „Ludakrisa“ Bridžis i Dvejn Džonson.

Novi nastavci ovog serijala planirani su za 2019. i 2021. godinu.

Preporučujemo vam i sljedeće: