Novi film o Spajdermenu napunio bioskope uprkos širenju zaraze

Film

Uprkos veoma brzom širenju omikrona i oprezu mnogih prilikom boravka u zatvorenim prostorima, Spajdermen je posle prvog vikenda u bioskopima postao treći film u istoriji po zaradi na početku prikazivanja.

Film čiji je tačni naziv “Spajdermen: Nema puta kući” zaradio je tokom prvog vikenda prikazivanja čak 253 miliona dolara u Sjevernoj Americi. Istovremeno je emitovan širom svijeta, pa je na globalnom nivou prihodovao 582 miliona dolara. To je najviše što je neki film zaradio od početka pandemije, ali i treća zarada u istoriji kinematografije kada se uzmu u obzir i mnogo srećnija vremena.

Niko ne može da objasni ovoliku navalu na bioskope, mada su mnogi pokušavali. Upućeni kažu da su ljubitelji Marvela pohrlili da gledaju film kako bi izbjegli “spojlovanje” odnosno mogućnost da o njemu na internetu pročitaju neku bitnu informaciju prije nego što ga odgledaju. Drugi misle da superheroji najbolje prodaju filmove, posebno u izazovnim vremenima poput ovog, kada nam je potrebno ohrabrenje da će dobro pobijediti zlo. Treći pak tvrde da je strah od širenja novog soja i ponovnog zatvaranja podstakao ljude da, dok još mogu, žive punim plućima.

Potonja tvrdnja ima svoje uporište i u podacima o epidemiološkoj situaciji. Primjera radi, u Njujorku se već uveliko govori o zatvaranju bioskopa i pozorišta zbog oštrog rasta broja zaraženih. Istovremeno bioskopi bilježe ogromnu posjetu, kakvu nisu imali u posljednje dvije godine.