Madona otvorila prvu dječju bolnicu u Malaviju

Back stage

Američka pop zvezda Madona svečano je otvorila prvo specijalizovano bolničko dječje odjeljenje u Malaviju

Njegovu gradnju finansirala je njena humanitarna organizacija Raising Malawi (Podizanje Malavija), poručivši da će to „pomoći životima hiljade djece“ te zemlje na jugu afričkog kontinenta.

Odjeljenje pedijatrijske hirurgije i intenzivne njege „Mersi Džejms“ centralne bolnice Kraljica Elizabeta u Blantiru, drugom po veličini gradu u toj zemlji, može da primi 50 pacijenata, a ime je dobilo po Madoninoj usvojenoj ćerki iz Malavija.

Gradnju je finansirala Madonina humanitarna organizacija Raising Malawi, a riječ je o prvom specijalizovanom bolničkom odjeljenju za djecu u zemlji od 18 miliona stanovnika, prema UN-u jednoj od 20 najsiromašnijih zemalja svijeta.

U govoru na svečanom otvaranju, prenošenom na nacionalnoj radio stanici MBC, Madona je rekla da je gradnju odjeljenja počela da planira još prije deset godina, kada je u Malaviju snimala dokumentarac o djeci zaraženoj HIV-om.

Novo pedijatrijsko odjeljenje pružiće „vrhunsko edukativno okruženje za obrazovanje nove generacije ljekara u Malaviju, kako bi zemlja u tom području postala samodovoljna“, poručila je tom prilikom Madona.