Šef podijelio radnicima 10 miliona dolara bonusa

Milioneri

Decembar je vrijeme kad se radnici širom svijeta raduju svojim božićnim bonusima, međutim osnivač i direktor građevinske firme u Baltimoru, Edvard Sent Džon podigao je ljestvicu poprilično visoko za sve šefove širom svijeta.

Naime, on je organizovao božićnu zabavu za svih svojih 198 zaposlenih, gdje je objavio kako će podijeliti svojim radnicima nevjerovatnih 10 miliona dolara.

Radnici koji rade duže za firmu Sent Džon Properis dobili su veće bonuse, no prosječan iznos koji su radnici dobili iznosi 50 hiljada dolara. Međutim, to nije sve što su radnici dobili. Oni su uz taj bonus, dobili i godišnji bonus koji tradicionalno dobijaju svake godine.

Kao što je za očekivati, radnici su oduševljeno plakali kako su dobili crvene koverte u kojima se nalazio njihov bonus. Edvard im je rekao kako svi dobijaju bonus jer je kompanija dostigla svoj cilj, a to je izgradnja površine veličine 20 miliona kvadratnih metara širom SAD-a.

“Kako bi proslavili postizanje našeg cilja, željeli smo da nagradimo naše radnike na takav način da će to imati značajan uticaj na njihove živote. Zahvalan sam svakom od naših radnika, na njihovom radu i predanosti i nisam mogao zamisliti bolji način da im to pokažem”, izjavio je direktor firme.