Sat Merilin Monro na aukciji

Jedna aukcija vrlo lako postane legendarna, pogotovo ako se prodaju stvari koje su pripadale poznatim ličnostima, kao što je Merilin Monro

Aukcijska kuća Julien’s Auctions, na aukciji u Los Anđelesu, probala je da proda brojne stvari koje su pripadale ovoj slavnoj dami, od karmina, krzna, legendarne haljine uz tijelo koju je Merilin nosila na rođendanu Džona F. Kenedija, pa sve do dragocjenog Blancpain koktel časovnika, koji se po prvi put pojavljuje u javnosti od svog pojavljivanja 1962.godine.

Procijenjeno je da će ovaj sat dostići cijenu između 80 i 100 hiljada dolara, ili čak i veću. Neke glasine kažu da je Merilin ovaj časovnik dobila na poklon od svog trećeg muža, Artura Milera, koji je bio poznat po poklanjanju skupocjenih stvari. Časovnik sadrži 71 okrugli dijamant i dva markiza dijamanta.

sat

Za razliku od brojnih dama njenog statusa, Merilin nije imala mnogo skupocjenog nakita, što ovaj model čini još poželjnijim i vrednijim za bogate kolekcionare. Nakon smrti Merilin Monro, ovaj časovnik je pripao njenom mentoru Li Strasbergu, da bi postao vlasništvo njegove udovice Ane.

Ovaj časovnik je ipak prije nekoliko dana našao svog novog vlasnika, koji je za sada ostao anoniman.