Las Vegas postaje novo gastro središte svijeta

Najveći grad američke države Nevade, Las Vegas, posljednjih godina je postao vrhunsko gastronomsko središte

Ukoliko odete u Las Vegas imaćete osjećaj da ste proputovali cijeli svijet. Pored toga što ima Eiffelov toranj, venecijanske kanale i egipatske sfinge, restoranska ponuda Las Vegasa tome pridodaje još više jer u ovom gradu možete jesti hranu francuskog chefa Alaina Ducassea nagrađenu Michelinovim zvjezdicama, švedski stol s talijanskim specijalitetima,klasične američke lance brze prehrane poput Shake Shacka ili In-N-Out Burgera, ali i burgere za 5000 dolara. Vegas je u posljednjih nekoliko godina postao prava foodie destinacija koja privlači vrhunske chefove i sommeliere iz cijelog svijeta. Ovdje donosimo nekoliko mjesta koja morate posjetiti ako se nađete u tom gradu

Giada

Giada je luksuzno mjesto za brunch, ručak i večeru u vlasništvu chefice Giade de Laurentiis koja je za svoj rad nagrađena i Emmyjem. U Giadi se možete diviti Bellagio fontanama dok jedete vafle od palente s jagodom i Nutellom. To mjesto nudi doručak, brunch, ručak i večeru, a sjajan ambijent s velikim prozorima dopušta ulazak sunca zbog čega ćete se osjećati kao da ste na otvorenom.

Nobu

Slavni Nobu restoran u Vegasu je najveći na svijetu i jedini koji ima specijalizovane teppan pladnjeve za pripremu hrane. Zbog toga nudi jedinstveno teppanyaki iskustvo i odličan sushi i sashimi po kojima je Nobu poznat.

Scarpetta

Scarpetta je italijanski restoran smješten na samom vrhu The Cosmopolitan hotela u Vegasu. Nudi vrhunsku tjesteninu u dekadentnim kombinacijama s patkom, raviole s foie grasom, pici tjesteninu s jastogom, estragonom, bademima i pestom od chillija.Glavni chef je nagrađivani Scott Conant od kojeg se ni ne očekuje ništa manje.

Itsy Bitsy Ramen and Whisky

Downtown Vegas je mjesto na kojem se isprepliću lokalna umjetnička scena, retro casina i nevjerojatna hrana. Okusi Tokija najbolji su u Itsy Bitsy Ramen and Whisky u kojem sami možete složiti svoju zdjelu ramena, a imaju i vrhunsku ponudu viskija.

Rivea

I ovaj restoran nalazi se na vrhu hotela i to The Delano hotela u Vegasu. U njemu kuva Alain Ducasse koji poslužuje nevjerojatne kombinacije hrane popust jastoga s pečenim crnim smokvama, stracchino sirom i redukovanim portom, sladoled od meda i slično. Iz njegovog se restorana Rivea proteže pogled na Las Vegas u krugu od 180 stepeni.

Fleur by Hubert Keller

U Fleuru možete proputovati svijet budući da je meni podijeljen prema zemljama kojima su jela inspirisana, a osmislio ga je glavni chef, DJ i svjetski putnik Huber Keller. Najpoznatije jelo u Fleuru je FleurBurger 5000. Radi se o burgeru napravljenom od wagyu govedine, foie grasa i tartufa, poslužuje se uz bocu Château Petrus iz 1995, a cijena mu iznosi 5000 dolara.