Da li biste kupili teglicu meda od 2.700 dolara?

Gastro

Manuka med je nešto što je zaista na cijeni.

I to ne samo zbog činjenice da vam je potrebna pozamašna količina novca kako biste kupili makar i nekoliko grama ove supstance, već zbog njegovog rariteta i beneficija. Svako ko razuijme ovo što smo naveli, neće ostati bez teksta kada vam kažemo da se ovaj med prodaje po cijeni od 2.700 dolara za teglicu od 230 grama. Manuka med potiče sa Novog Zelanda i u pitanju je med od jednog cvijeta, koji se proizvodi od nektara manuka biljke, koja cvjeta samo nekoliko nedelja svake godine.

Ljubitelji meda u Ujedinjenom Kraljevstvo mogu biti uzbuđeni, jer će sada imati priliku njime da liječe svoje rane, upaljeno grlo i uživaju u svim drugim beneficijama, jer će on upravo debitovati u luksuznoj robnoj kući Harrods. Tečno zlato košta 2.700 dolara za teglicu od 230 grama u slavnoj robnoj kući, a nalazi se odmah pored velikih brendova kao što su Chanel i Versace. True Honey Company proizveo je asortiman od 1.000 teglica, koje su zvanično obilježene kao najčistiji Manuka med ikada. Mnogi bi se odlučili da više nikada u životu ne konzumiraju med kada bi morali da daju 2.700 dolara za jednu teglicu, ali se ipak on prodaje kao alva, vjerovatno sa dobrim razlogom.

Uprkos visokoj cijeni, Manuka med je jako tražen, pa vjerujemo da zaliha od 1.000 teglica neće trajati dugo. Kako saznajemo, jedan kupac je naručio čak deset teglica samo za sebe!