Raiffeisen banka proglašena za banku godine u BiH po izboru The Bankera

The Banker, finansijski magazin koji izdaje Financial Times, dodijelio je Raiffeisen banci u BiH nagradu „Banka godine u BiH za 2016.“

Raiffeisen Bank International AG (RBI) po deveti put je proglašen kao „Banka godine u 2016. u Srednjoj i Istočnoj Evropi“.

– Vrlo sam ponosan na ovu nagradu koja je rezultat naše misije da maksimiziramo iskustvo naših klijenata te da im budemo preferirani poslovni partner. Priznanje koje nam je cijenjeni magazin The Banker dodijelio jedanaesti put predstavlja potvrdu strateškog opredjeljenja banke koje nas svrstava među vodeće pozicije na ljestvici uspješnosti. Želja nam je nastaviti slijediti naše ciljeve u čijem su središtu upravo naši klijenti, te da se i dalje fokusiramo na kvalitet i razumijevanje potreba klijenata uz nastojanje da naše usluge prilagodimo savremenim trendovima bankarskog poslovanja – izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Dobnigg je dodao da se ova nagrada pridružuje brojnim domaćim i međunarodnim priznanjima koja je Raiffeisen banka dobila ove godine.

Takođe, i mrežne banke RBI-a u Bjelorusiji, Bugarskoj, Rumuniji i Slovačkoj su odabrane za Banku godine u 2016. u svojim državama. Nagrade su dodijeljene 7. decembra na svečanosti u Londonu.