Tesla briše „Motors“ iz naziva i postaje Tesla Inc.

Kompanija „Tesla Motors“ Ilona Maska promijenila je ime u „Tesla Inc“ čime želi da pokaže da više nije samo proizvođač automobila

Odluka o izbacivanju riječi „motors“ iz imena donijeta je kako bi se skrenula pažnja na činjenicu da „Tesla“, koji se spojio sa „SolarCity“ korporacijom, drugom Maskovom kompanijom, sada posluje i u sektoru u solarne energije. Kompanija je u julu promijenila web stranicu iz teslamotors.com u tesla.com.

„Tesla“ je u novembru okončao 2 milijarde dolara vrijedno preuzimanje „SolarCity“-ja, koji se bavi instaliranjem solarnih panela.

Mask je otvoreno rekao da ima velike ambicije kada je riječ o novom solarnom poduhvatu. U oktobru je najavio da Tesla planira napraviti solarne krovove koji bi zamijenili glomazne solarne panele, a koji će koštati manje od uobičajenog krova.

Vizija kompanije „Tesla“ je da postane brend za mnoštvo usluga i proizvoda (one-stop shop) za potrošače zainteresovane za čistu, obnovljivu energiju, mjesto na kom će moći da kupe artikle počev od solarnih panela do kućnih sistema baterija za čuvanje energije, kojima se takođe pune „Tesla“ električni automobili, navodi Blumberg.

Osim toga, Tesla se planira proširiti na usluge mobilnosti, ali više detalja se očekuje tokom ove godine.