Mercedes-AMG obogatio ponudu s tri nove specijalne verzije

 

Nakon što su specijalni tretman dobili roadsteri SLC i SL, Mercedes-AMG je pažnju posvetio još jednom roadsteru, a to je GT C Roadster, koji će biti ponuđen u verziji Edition 50

Mercedes-AMG planira proizvesti 500 automobila koji će biti dostupni kupcima širom svijeta, a biće ponuđeni u dvije boje, sivoj i bijeloj.

AMG je dodao crne hromirane ukrase primijetne na prednjem spliteru, Panamericana rešetku hladnjaka, krilcima na bočnim ventilacijskim otvorima na blatobranima, pragovima, difuzoru i završecima izduvnih cijevi. Tu su i unikatni AMG naplaci koji su doživjeli sličan tretman hromom.

Unutrašnjost je presvučena bijelom ili crnom kožom sa šavovima u obliku dijamanta. Sportski upravljač je posuđen i AMG Performance kataloga, a vidljive su i oznake Edition 50 koje podsjećaju da se ne radi o standardnom GT C Roadsteru. Brojni crni ukrasi iz AMG-ovog Interior Night Package paketa upotpunjuju izgled.

Druga verzija je C43 Night Edition, koja je dostupna kao coupe i kabriolet. Brojni crni detalji krase unutrašnjost i eksterijer, a posjeduje i 19-inčni mat crni točkovi.

C63/C63 S Cabriolet Ocean Blue Edition dolazi s mekanim krovom plave boje. Automobil se može naručiti u bijeloj  i u sivoj boji, a dolazi sa 19-inčnim prednjim i 20-inčnim zadnjim naplacima od legura.

Mercedes-Benz narudžbe prima od 6. marta, od juna će isporučivati modele C43 i C63, a od jula GT C Roadster.