I pivo Balkan u slovenačkoj Fontani piva

U slovenačkom mestu Žalec kao posebnu turističku atrakaciju otvorili su prošle godine opštinsku Fontanu piva, na kojoj posjetioci mogu za osam eura šest puta da natoče različite vrste tog napitka, a od ove godine nude i pivo koje je proizvođač nazvao Balkan

Uprkos nešto hladnijem vremenu posljednjih dana, sezona piva u Žalcu opet je otvorena, a iz jedne od pet slavina sada se može natočiti i pivo „Balkan“, čime se, kako navode mediji, prilagođavaju trendovima i željama nekih posjetilaca, prenijela je Hina.

Pivopije su u Žalcu do sada kupile više od 12.000 žetona za pristup pivskoj česmi i osnovnu degustaciju, a kriglu koju dobiju uz osnovnu ulaznicu zadržavaju za uspomenu besplatno.

Svjetlo lager pivo tog imena, koje je proizvedeno od slovenačkog hmelja „po njemačkim i balkanskim recepturama“, napoji dušu i srce, a na poseban način povezuje sve balkanske narode, rekao je za list Večer neimenovni proizvođač.

Time je zapravo aludirao na davni reklamni oglas „Radenska nas spaja“, s kojim je svoje mineralne vode na bivšem jugoslovenskom tržištu svojevremeno promovisala punionica iz Rogaške Slatine, Radenska „s tri srca“, koju je prošle godine kupila češka kompanija Kofola.

Fontana piva otvorena je u septembru prošle godine.