Direktor Binga: Gradićemo nove tržne centre širom BiH

BiH

Direktor kompanije Bingo Dario Nikolić najavio je dalje širenje trgovačke mreže, odnosno izgradnju novih tržnih centara širom BiH

– Trenutno radimo na proširenju core biznisa i idemo dalje sa širenjem trgovačke mreže. U planu su izgradnje novih tržnih centara širom BiH, a pripremamo i nove projekte na polju proizvodnje, rekao je Nikolić za akta.ba.

Poznato je da se Bingo osim trgovine bavi i proizvodnjom, te su postali grupacija koja ima više fabrika drugih djelatnosti, a u narednom periodu kompanija priprema nove investicije.

Bingo je dobitnik nagrade “Kristal soli 2016” za najuspješniju kompaniju u Tuzlanskom kantonu koja je sa ukupnim prihodom većim od 915 miliona KM i neto dobiti preko 67 miliona apsolutni pobjednik u više kategorija. Na svečanoj ceremoniji ”Najbolji u privredi TK – Kristal soli 2016” koja je održana u Tuzli, nagradu je primio upravo direktor Nikolić.

On je zahvalio organizatorima i stručnom žiriju, te je istakao da je veoma bitno da se na ovaj način promovišu ekonomski potencijali i pozitivni trendovi u Tuzlanskom kantonu.