Renault Scenic u najluksuznijem izdanju do sada

Poslije modela kao što su Clio, Espace, Captur i Koleos, i novi Scenic i Grand Scenic biće ponuđeni sa premijum paketom Initiale Paris

Initiale Paris predstavlja sam vrh ponude Renault modela kojima francuski proizvođač pokušava da privuče kupce premijum automobila. Posljednja dva u nizu vozila koja dobijaju svoju Initiale Paris verziju su Scenic i Grand Scenic.

Oba modela ofarbana su u specijalnu nijansu tamno ljubičaste metalik boje, a od regularnih verzija razlikuju se i po posebnoj maski hladnjaka, LED farovima za maglu koji usmjeravaju svjetlosni snop u krivinama u smijeru okretanja volana i specifičnim 20 inčnim alu felnama.

Unutrašnjosti je takođe luksuznija od običnih varijanti modela Scenic i Grand Scenic. Sjedišta su presvučena skupocjenom Nappa kožom, kojom su obloženi i volan i ručica mjenjača.

Pored toga, sjedišta su opremljena funkcijama grijanja i masaže, a njihov položaj podešava se pomoću električnih komandi.

Centralna konzola takođe je u specijalnoj boji, a Renault Scenic i Grand Scenic Initiale Paris između ostalog imaju i premijum audio sistem marke Bose, “head-up” displej u boji i brojne sisteme asistencije vozaču kao što je na primjer pomoć pri parkiranju, Easy Park Assist.

Verzije Initiale Paris počinju da se prodaju u Francuskoj od 7. juna, a kupci će moći da biraju između benzinca sa 130 ks i dva dizelaša – sa 130 ks i 160 ks.

Snažniji dizelaš isporučuje se isključivo sa automatizovanim mjenjačem sa duplim kvačilom, dok se preostale dvije verzije prodaju sa manuelnim mjenjačima.

Cijene u Francuskoj startuju od 33.200 eura za Scenic Initiale Paris i od 33.800 za Grand Scenic Initiale Paris.