Mljekara Šabac gradi fabriku u Rusiji

COMPANY

Mljekara Šabac počeće izgradnju fabrike u Rusiji, a postrojenje će biti gotovo za šest do osam mjeseci, najavio je predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež na panelu „Srbija Rusija: Mogućnosti ekonomske saradnje“, koji je održan prvog dana Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF)

„Mljekara Šabac koja 75 odsto bijelog sira izvozi na rusko tržište, završila je pregovore za izgradnju fabrike u Rusiji. Postrojenje će kada bude završeno, moći da proizvodi 450 tona mlijeka dnevno, što je kapacitet u rangu sa najvećim balkanskim mljekarama. To su sjajne vijesti i smjer u kome želimo da idemo“, rekao je Čadež, sa saopštila je PKS.

Privredna komora Srbija i Razvojna agencija Srbije organizovale su učešće domaćih kompanija na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

U okviru Foruma otvoren je Nacionalni paviljon Srbije na kome se predstavljaju domaće kompanije. Paviljon zauzima 250 kvadrata centralnog sajamskog prostora, odmah pored centralnog štanda uprave grada domaćina, a privredu Srbije predstavljaju Srbijagas, PSP Farman, Er Srbija, Aerodrom Nikola Tesla, Telekom Srbije, Energoprojekt, Hipol Odžaci.

Glavna tema ovogodišnjeg SPIEF-a je „U traganju za novom ravnotežom u globalnoj ekonomiji“, a ovogodišnje zemlje partneri i gosti su Srbija i Indija kojima se posvećuje posebna pažnja.

Forum je jedna je od najprestižnijih poslovnih manifestacija u Rusiji, koja će ove godine okupiti oko 50.000 učesnika, zvaničnika, biznismena i eksperata iz cijelog svijeta.