Bershka otvara svoju najveću prodavnicu dosad

COMPANY

Modni lanac Bershka nedavno je zatvorio poslovnicu u Frankfurtu, no iza toga se skrivao veći plan.

Bershka pripada španskoj grupi Inditex, koja također uključuje marke kao što su Zara, Massimo Dutti i Pull & Bear, piše Fenix magazin.

Brend sada otvara svoju najveću poslovnicu na svijetu na novoj lokaciji upravo u Frankfurtu, o čemu je prvi izvijestio industrijski časopis Textilwirtschaft.

Potraga za novim prostorom bila je teška jer raspoložive nekretnine nisu zadovoljavale Bershkine zahtjeve. Brend se sada otvara u obliku dugoročne pop-up trgovine u prizemlju bivše podružnice Karstadt na Zeilu.

Otvaranje nove poslovnice Bershka planirano je za maj. S ukupnom površinom od oko 4.000 kvadratnih metara, nova poslovnica u Frankfurtu premašuje prethodnu najveću podružnicu u Milanu.

Trenutno su u potrazi za osobljem, a čeka se službeno očitovanje o roku trajanja ugovora o najmu. Prema procjenama unutarnjeg tržišta, ugovor bi trebao trajati do kraja 2026.

Kako izvještava Textilwirtschaft, vlasnik zgrade prvotno je planirao srušiti i izgraditi nekretninu mješovite namjene.

Trgovac sportskom opremom JD Sports sada će se preseliti u bivše prostorije u MyZeilu. Bershka je tamo bila otvorena gotovo dvanaest godina i morala je napustiti prostor jer su najamnine bile previsoke.