Tramp lično duguje više od 315 miliona dolara

Milioneri

Američki predsjednik Donald Tramp imao je do polovine juna 2017. najmanje 315,6 miliona dolara ličnih dugova prema njemačkim, američkim i drugim kreditorima

U izvještaju se navodi da je Tramp imao oko 20 miliona dolara prihoda od novog vašingtonskog hotela otvorenog u blizini Bijele kuće u septembru prošle godine, a prihodi od luksuznog odmarališta „Mar-a-Lago“ na Floridi u kojem je ugostio strane lidere, porasli su, prenosi Index.hr.

Prihod od Mar-a-Laga u kojem je udvostručio iznos članarine na 200.000 dolara nakon što je pobijedio na predsjedničkim izborima porastao je 25 odsto na 37,25 miliona dolara.

Kako se navodi, najveći dio njegovih prihoda čini 115,9 miliona dolara od golferskog odmarališta u Miamiju.

Trump je prijavio dohodak od najmanje 594 miliona dolara za 2016. i početak 2017. godine, kao i imovinu od najmanje 1,4 milijarde dolara.

Izvještaj je pokazao da ima najmanje 130 miliona dolara dugova prema Dojče Bank Trast Compani Amerikas, podružnici njemačke Dojče bank AG.

Tramp je prijavio dug prema Dojče bank koji premašuje 50 miliona dolara za gradnju hotela u zgradi u kojoj je bilo sjedište američke pošte u Vašingtonu, a prijavio je i dugove od najmanje 110 miliona dolara korporaciji Lader Kapital koja se bavi kreditiranjem.

Tramp je ranije odbio da objavi svoje poreske prijave, koje bi jasnije prikazale njegovo bogatstvo i poslovne interese.