Kinezi u Srbiji prave elektromobile, za Vučića nestvarno dobra vijest

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang rekao je da uskoro u Srbiju dolazi jedna kineska kompanija koja želi da otvori farbiku električnih automobila

On je u Pančevu, gdje se nalazi sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na primopredaji kineske donacije Vojsci Srbije, u vrijednosti od oko 900.000 eura, govorio o najavi dolaska tri velike kineske kompanije u našu zemlju.

Kako je rekao, prva koja bi trebalo da dođe jeste kompanija za proizvodnju guma, koja je ujedno i četvrta po veličini u svijetu.

– Direktor te kompanije dolazi 22. juna iz Frankfurta u Beograd, tačno u ponoć – rekao je Li na šta je Vučić dodao: „Primao sam Turske posle jedan, primiću i Kineza u pola 12-12 – rekao je.

Druga kompanija, kako je rekao, dolazi iz provincije Huna.

– Direktor te kompanije već je bio u Beogradu, i on drži obećanja. Radi se inače o kompaniji koja u toj provinciji ima rudnik zlata i zainteresovana je za RTB Bor – kaže on.

– Treća kompanija želi da dođe u Srbiju i sa srpskim partnerom otvori zajedničku kompaniju koja bi pravila električne automobile koji bi se prodavali u cijelom svijetu – kaže Li.

Vučić je na to odgovorio da bi to za Srbiju bila bajka.