Gdje su nestali Bekerovi milioni?

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker (49) imao je sve, a sada, nakon što je proglasio bankrot nema gotovo ništa. Gdje su nestali svi silni milioni koje je Nijemac zaradio u karijeri

Recimo, zna se za 15-tak bez kojih je ostao zbog nekoliko piva, atraktivne konobarice, spremišta za metle i DNK testa. Boris i Barbara Feltus vjenčali su se 1993. godine i imaju dvoje djece. Kad je Barbara drugi put bila trudna, bili su u Londonu. Boris ju je odveo u bolnicu i bio je uz nju dok su trajali trudovi.

Posjete su završile, Barbara je morala da ostane, a Boris se vratio u hotel. Stao je u londonskom restoranu u kojem je naručio nekoliko piva, a poslužila ga je izvjesna Angela Ermakova, Ruskinja koja je kasnije postala manekenka i model.

– Ne znam šta me odvuklo u mrak. Znam samo da smo završili u nekakvom spremištu za metle. Sljedeće jutro otišao sam Barbari u bolnicu, spakovali smo stvari i otišli iz Londona – otkrio je Beker u autobiografiji.

Osam mjeseci kasnije stigao mu je faks s potpisom gospođice Ermakove. Dobio je „radosne“ vijesti da će ponovo postati otac. Ubrzo nakon toga razveo se od Barbare i tu je odgovor na pitanje gdje je otišao dio zarade. Naime, barem 15 miliona morao je da prebaci na račune svoje bivše žene koju je trudnu varao s konobaricom u japanskom restoranu.

Engleskim tablodima priča je sjela kao budali šamar. Postojale su razne verzije. Jedna je bila da je u sve upletena ruska mafija koja je preko atraktivne konobarice ucjenjivala tenisera pa do one u kojoj je Ermakova sama sebe oplodila zadržavši Bekerovo sjeme nakon oralnog seksa.

Nijemac je najprije odbio da prizna priznati dijete, koje je jako ličilo na njega. Pristao je na DNK test i na kraju priznao da je dijete njegovo.

– Preuzimam odgovornost za malu Anu. Brinuću se za nju i pružiću joj sve što treba. Djeca su najvažnija, napraviću sve da odraste sretna – rekao je tada Beker, koji je 2008. kratko bio zaručen za Alesandru Mejer Volden, čiji je otac bio njegov menadžer.

Ali ni to nije dugo potrajalo. Već sljedeće godine oženio je holandsku manekenku Šarleli Kersenberg s kojom ima sina Amadeusa.

– Zašto me žene smatraju privlačnim? Nemam pojma. Nisam pretjerano lijep, niti previše bogat, nisam Adonis, a ni muškost mi nije nešto posebno. Mislim da mi muškarci nismo stvoreni za monogamiju – rekao je Beker jednom prilikom.

Raskošna potrošnja i problemi s presudama

Portal „Daily Mail“ navodi da Beker svakako nije bio umjeren u trošenju novca, kao i da je njegovom bankrotu doprinijelo nekoliko situacija sa sudom.

Njegova vila u Majorci napravljena 1990. godine u tursko-marokanskom stilu bila je poprište brojnih raskošnih zabava, na koje su trošene velike sume novca.

Prije pet godina španski sud je naredio da vila bude ponuđena na aukciju sa početnom cijenom od 6,8 miliona funti, kako bi se namirio nevjerovatan dug od 225 hiljada funti za, vjerovali ili ne, održavanje vrtova.

Istovremeno, sud je naredio Bekeru da isplati 345 hiljada funti duga jednoj građevinskoj firmi za poslove koje je za njega obavljala, kao i 80.000 za porez.

U Njemačkoj 2012. godine, Beker je bio primoran da isplati velikih 800.000 funti bivšem partneru zbog neuspjeha njihove firme.

Sve se to odigralo nakon što je Beker dobio dvogodišnju uslovnu kaznu i novčanu kaznu od 2,5 miliona funti na ime poreza u Berlinu.

Na kraju je uspio bar da povrati svoju vilu u Majorci, ali kako „Daily Mail“ navodi, on sada pokušava da to imanje stavi pod hipoteku.

Bekerovi advokati tvrde da je Nijemac u mogućnosti da isplati dug, ali da mu je potrebno vrijeme kako bi podigao 5 miliona funti na ime hipoteke, ali je sud odbacio njihov zahtjev.