Zagreb: Selfijem do bankovnog računa

Zagrebačka banka je odlučila da prati svjetske trendove, pa je predstavila novi način otvaranja bankovnog računa – putem mobilnog telefona. Za otvaranje računa potrebno je imati pametni telefon, instaliranu aplikaciju m-zaba i ličnu kartu

Nakon pokretanja aplikacije potrebno je slijediti korake: skenirati ličnu kartu, napraviti popularni selfie te odabrati vrstu računa. Proces je završen u tek nekoliko koraka, a sama procedura garantuje potpunu sigurnost te zadovoljavanje svih zakonodavnih kriterija.

Jednostavno i sigurno otvaranje računa putem mobilnog telefona predstavila je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke, istakla je kako je riječ o tehnološkoj inovaciji koja stvara novu dimenziju u odnosu klijenta s bankom.

Za otvaranje računa postoje neizbježne zakonske procedure koje ponekad traju, a zbog užurbanog načina života sve više ljudi nema vremena čekati u redu. Zaba svojim klijentima uvijek nudi tehnološki najinovativnije usluge, stoga smo se odlučili uvesti mogućnost jednostavnog otvaranja računa preko mobilnog telefona.

Riječ je o sasvim novom iskustvu poslovanja s bankom, a vjerujem da će našim mlađim klijentima otvaranje računa uz potvrdu selfiejem biti i zabavno, istakla je te dodala kako Zagrebačka banka ima već više od 300.000 korisnika m-zabe te pola miliona korisnika e-zabe.

S obzirom na tako veliki broj klijenata, kontinuirano radimo na tome da naše usluge prate tehnološke trendove i zato je digitalizacija poslovanja jedna od naših primarnih zadaća, zaključila je na kraju.

Zagrebačka banka svima koji ovu uslugu preporuče prijatelju, slanjem promokoda putem Vibera, Whats Appa, e-maila ili SMS-a, ili su otvorili račun temeljem preporuke, neće naplaćivati naknadu do čak godinu dana.

Ostaje pitanje kada će Bosna i Hercegovina primijeniti ovaj moderni metod otvaranja računa u banci i da li će to korisnici prihvatiti sa oduševljenjem baš kao u Zagrebu.