Majkl Kors i Džimi Ču više neće koristiti krzno

Moda

Modni dizajner Majkl Kors odlučio je da proizvodi koji nose njegovo ime više neće biti pravljeni od krzna, a isto pravilo će se odnositi i na kompaniju Džimi Ču

Proterivanje krzna iz kompanije Majkl Kors holdings usledilo je nekoliko meseci nakon što je Guči najavio da će prestati da ga koristi, piše britanski onlajn list Indipendent. Majkl Kors je doneo odluku nakon što se izvršni direktor njegove kompanije Džon Ajdol sastao sa Denom Matjuzom iz Pete.

Američki luksuzni brend objavio je da će svi proizvodi od krzna koji se trenutno proizvode biti ukinuti do decembra 2018. godine i da će kupcima biti ponuđene druge opcije.

Dizajner Majkl Kors najavio je i da će na nadolazećoj modnoj reviji Nedelja mode u Njujorku biti predstavljene kreacije koje neće uključivati životinjsko krzno, već će se zasnivati na korištećenju tehnoloških inovacija u izradi tekstila i kreiranju luksuzne estetike. Na reviji koja će biti održana u februaru biće prezentovana kolekcija jesen/zima 2018.

Kors je godinama bio meta aktivista za prava životinja. Grupa demonstranata u junu je prekinula njegov intervju u Njujorku uzvikujući: Majkl Kors ima krv na rukama.

Sve to odnosi se i na kompaniju Džimi Ču jer ju je Majkl Kors holdings u julu preuzeo zahvaljujući sporazumu vrednom 1,35 milijardi dolara.