15 stvari koje Megan Markl više neće smjeti da radi poslije udaje

Back stage

Život američke glumice Megan Markl će se potpuno promijeniti nakon vjenčanja koje je zakazano za 19. maj ove godine

Kada i zvanično postane članica britanske kraljevske porodice, od ovih nekoliko stvari će morati zauvijek da se oprosti.

1. Zbogom selfijima 

Iako je donedavno bila veliki ljubitelj društvenih mreža i često na svom profilu objavljivala razne privatne fotografije, u posljednjih nekoliko mjeseci Markl je promijenila navike.

2. Ne smije da izlazi sama u javnost 

Nijedan član kraljevske porodice nikada ne odlazi nigdje bez pratnje ili obezbjeđenja, a to pravilo će uskoro morati da poštuje i lijepa Amerikanka.

3. Ne smije da daje autograme 

Ovo pravilo uvedeno je iz straha da bi potpis nekog od članova kraljevske porodice mogao da se falsifikuje ili iskoristiti protiv kraljevstva.

4. Zbogom i društvenim mrežama 

Baš kao što to rade princ Vilijam, vojvotkinja Kejt Midlton i princ Hari, tako će i Megan na društvenim mrežama biti dostupna samo na zvaničnim profilima kraljevske porodice, i to pod nazivom Kensingtonska palata, na kojima se objavljuju sve aktuelnosti vezane za monarhiju. Javnost je upravo preko njih saznala za njihovu vjeridbu, kao i datum vjenčanja.

5. Ništa od iskazivanja emocija u javnosti 

Pripadnici kraljevstva su u svojim javnim nastupima skoro uvijek suzdržani i nikada ih nećete vidjeti u intimnim situacijama. Iako su mladi princ Hari i njegova vjerenica mnogo otvoreniji od mnogih drugih kraljevskih parova, od sada ćemo ih sve rjeđe viđati u prisnim zagrljajima i razmjenjivanju nježnosti.

6. Ne smije da glasa 

Iako je Amerikanka poznata po svojim oštrim stavovima u vezi sa rasnim pitanjima zbog neprijatnih iskustava koja je u prošlosti imala njena majka (Megan je inače ćerka crnkinje i oca bijelca), kada jednom kaže ‘da’ princu Hariju, moraće da ublaži svoje stavove. Članovima kraljevske porodice nije dozvoljeno da se kandiduju za određene političke položaje, kao ni da javno raspravljaju o bilo kakvim aktuelnim političkim pitanjima, a isto tako ne smiju da izlaze na glasanje.

7. Ne smije da nosi oskudnu i providnu odjeću 

Iako je na zvaničnim vjereničkim fotografijama nosila dugačku haljinu sa zlatnim nitima u obliku listova na providnoj tkanini australijske modne kuće Ralf i Ruso, to je svakako njeno posljednje pojavljivanje u ovakvom modnom izdanju. Osim toga, nije uobičajeno da članice kraljevske porodice izlaze u javnost bez prozirnih najlonki, što je Megan takođe prekršila na dan objave svoje vjeridbe.

8. Ne smije da nosi ni tamni lak za nokte 

Sofisticiranost i otmjenost oduvijek je krasila princeze i vojvotkinje, a u takve epitete se ne uklapaju pojedini aktuelni trendovi kao što su jaki i tamni lakovi za nokte. Kraljica i Kejt Midlton tako su godinama vjerne istoj nijansi svjetloružičastog laka za nokte.

9. Cipele na punu petu nisu poželjne 

Ovo pravilo navodno treba poštovati samo kada je kraljica u blizini, jer nije njihov obožavatelj. Ipak, vojvotkinja Kejt Midlton se ne pridržava tog pravila jer ih obožava.

10. Ne smije da izbacuje jezik 

Iako je prije nekoliko dana na svečanoj proslavi Božića uz kraljevsku porodicu u Sandringamu Megan Markl uz dozu uzbuđenja jednom od fanova pozirala isplazivši jezik, dobro je poznato da se takvo ponašanje toleriše samo najmlađim članovima porodice koji još nisu svjesni svojih postupaka.

11. Ništa od velikih torbi 

Kao velika ljubiteljka mode, koja je nekad vodila blog na kojem je dijelila modne savjete obožavaocima, Megan je mijenjala razne stilove. Ipak, ulaskom u kraljevsku porodicu više joj neće biti dozvoljeno da nosi velike torbe. Umjesto njih će morati da bira elegantne ručne torbice.

12. Ne smije na nedjelju mode 

Ova 36-godišnjakinja do sada je bila rado viđen gost na mnogim modnim revijama, ali to je za nju sada završeno poglavlje.

13. Ne smije da sjedi gdje god poželi 

Red sjedenja u prostoriji ili za stolom pri objedovanju u kraljevskoj porodici poštuje se već vijekovima. On ide prema redu za prijesto, što u Meganinom slučaju znači da će u većini prilika sjedeti pored svog budućeg supruga Harija, ali nešto dalje od princa Vilijama i Kejt Midlton. Osim toga, ovaj redoslijed poštuje se i pri ulasku i izlasku iz prostorije.

14. Ne smije da prekršta noge dok sjedi 

Svaki ženski član kraljevske porodice dobro je upoznat s ovim pravilom, pa se istom sada uči i lijepa crnka. Svaki put kada sjedne, Markl će morati da savije i spoji noge. Isto tako, moraće da usvoji pravilan način ulaska i izlaska iz automobila prilikom javnih protokola.

15. Ne smije na spavanje prije nego što to učini kraljica 

Ovo pravilo poštuje se samo kada članovi porodice spavaju u istoj kući s kraljicom Elizabetom II. Tada svi čekaju njen odlazak na spavanje kako bi i sami krenuli u svoje sobe.