Prodat ključ hotelske sobe u kojoj je odsjedala Merlin Monro

Ključ od sobe hotela u Konektikatu u kojem je 1956. godine odsjela holivudska glumica Merlin Monro, dok se zabavljala s dramskim piscem Arturom Milerom, prodat je na internet aukciji za 131 dolar

Diler antikvitetima Loreta Krečko rekla je da je ključ sobe hotela „Homsted inn“ u Nju Milfordu na i-beju prodat ženi koja živi u tom gradu.

Kako navodi agencija AP, ona je kupila ključ prije dvije godine kada je hotel promijenio vlasnika. Krečkova je navela da je bilo duplikata ključeva drugih soba u hotelu, ali da postoji samo jedan ključ sobe 22, omiljene sobe poznate holivudske dive.

Ona se odlučila da proda ključ, pošto je haljina koju je Merilin Monro nosila dok je pjevala rođendansku pjesmu američkom predsjedniku Džonu F. Kenediju, prodata na aukciji za 4,8 miliona dolara.

Glumica je nosila izazovnu haljinu na rođendanskoj proslavi Džona F. Kenedija u Medison skver gardenu 1962. godine. Haljina je bila toliko uska, da je morala da se sašije na samoj glumici. Holivudska diva preminula je tri mjeseca kasnije od prevelike doze pilula za spavanje, a Kenedi je ubijen godinu dana kasnije.