Pet komičara kojima je Netfliks isplatio abnormalne sume novca

Film

Netfliks je u posljednjih nekoliko godina postao glavni dom stendap komedije, a to je postigao davanjem izdašnih suma stendap komičarima. Pogledajte kojih pet komičara je do sada dobilo najveću zaradu

Ejmi Šumer — 13 miliona dolara

Netfliks je Ejmi Šumer prvobitno ponudio 11 miliona za njeno pojavljivanje u jednočasovnom The Leather Special, ali je komičarka navodno pomoću argumenta da su njene kolege Kris Rok i Dejv Šapel dobile znatno više novca, uspjela da izdejstvuje veću sumu, piše Biznis insajder.

Riki Džervejs — 40 miliona dolara

Ovaj komičar navodno je sebi obezbijedio najvišu ikada isplaćenu sumu za jedan britanski stendap specijal. Riječ je o specijalu Humanity, za koji će, sa još jednim specijalom na kojem trenutno radi, Džervejsu biti isplaćeno ukupno 40 miliona dolara. Veliku zaradu donijeli su mu i pethodne emisije Derek i An Idiot Abroad.

Kris Rok — 40 miliona dolara

Rok je 2016. godine potpisao ugovor vezan za dva specijala, za koja mu je ukupno isplaćeno 40 miliona dolara. Prvi od njih Tamborine, premijerno je prikazan u februaru.

Dejv Šapel — 60 miliona dolara

Netfliks je navodno ovom komičaru platio 60 miliona dolara za tri specijala. Prva dva prikazana su u martu 2017, a Šapel je, na opšte iznenađenje publike, 31. decembra objavio još dva specijala – Equanimity i The Bird Revelation. Nije jasno da li mu je za to isplaćena dodatna suma novca.

Džeri Sajnfeld — 100 miliona dolara

Jedan od najpopularnijih komičara na setu potpisao je u januaru 2017. ugovor vrijedan 100 miliona dolara. U to je bilo uključeno prikazivanje serijala Comedians In Cars Getting Coffee, kao i dva stendap specijala. Prvi, Jerry Before Seinfeld, prikazan je premijerno u septembru 2017.