Kajli Džener najmlađa milijarderka koja sama zarađuje

Milioneri

Američka zvijezda televizijskih rijaliti programa i moćnica u kozmetičkoj industriji 20-godišnja Kajli Džener, prema tvrdnjama u novom izdanju poslovnog magazina Forbs, uskoro će postati najmlađa milijarderka koja sama zarađuje u istoriji

U avgustovskom izdanju Forbs je Kajli Džener stavio na naslovnu stranu, a u priči o njenom strelovitom usponu iznosi procjenu kako njen sadašnji imetak vrijedi 900 miliona dolara.

– Ono što je njena polusestra Kim Kardašijan Vest napravila za zadnjice, Džener je učinila za pune usne. Poput Kardašijan Vest, iskoristila je svoje atribute kako bi stekla slavu i novac. Ipak, dok je njena sestra poznatija po prvom, Džener se dokazala uspješnom u drugome – ističe se u priči o djevojci s naslovnice.

Kajli Džener je 2016. godine pokrenula kozmetičku kompaniju Kylie Cosmetics koja je postigla veliki uspjeh s proizvodima koji pomažu osobama čija je želja da im usne izgledaju punije i veće. Džener je svoj uspjeh podijelila sa obožavaocima putem objave na društvenoj mreži Instagram.

Kako Kajli Džener dolazi iz bogate porodice, i najmlađa je ćerka Kejtlin (nekadašnjeg Brusa) i Kris Džener, mnogi su korisnici društvenih mreža kritikovali Forbs što uz 20-godišnju djevojku kažu da sama zarađuje.