Kako izgleda najskuplji sladoled

Sladoledna kugla od vanilije, prekrivena slojem bijele čokolade, koja leži na tri grama crnih tartufa s crnom čokoladom i zrncima kakaa Valrhona Gold, ručno oslikana bijelim kokosovim uljem

Na vrhu, desert je prekriven šampanjcem te umakom od hibiskusa i agruma. Ukrašen je leptirima od šećera i glazurom od šećernih niti, a osim toga, na vrhu se nalazi vrlo skupi i jestivi zlatni te srebrni listići. Ovo je opis najskupljeg sladoleda na svijetu, bar u ovom trenutku.

Ova poslastica se priprema u njujorškom hotelu Baccarat i nosi naziv Bear Extraordinaire što u doslovnom prevodu znači izvanredni medved.

Cijena deserta je 1500 dolara, a poslužuju ga u posebnim kristalnim posudicama koje same koštaju 1200 dolara.

Na zahtjev gosta, sladoled se može poslužiti u kristalnoj posudi Baccarat s medvjedom te se to naplaćuje 1200 dolara, ali posluživanje u običnim posudama je znatno jeftinije, samo 300 dolara.

Gosti koji odluče pojesti ovaj sladoled iz kristalne zdelice, istu zadržavaju. Napravljene su od strane vrhunskih dizajnera, numerisane su, imaju svoje osiguranje i trebaju poslužiti kao uspomena na vrlo jedinstveno iskustvo koje može pružiti jedan (ne)obični sladoled.