Garderoba Merilin Monro se našla na aukciji

Posjedovanje bilo čega što je nekada pripadalo legendarnoj Merilin Monro, bilo bi ostvarenje snova za mnoge ljude.

Na svu sreću, za neke će se taj san ostvariti, posebno ukoliko su je obožavali u kultnim filmovima “Gentlemen prefer blondes”, “Some like it hot”, “The seven year itch” i brojnim drugim. Kolekcija odjevnih kombinacija koje je glumica nosila na ekranu, ali i van njega, prodata je po cijeni od 803.089 dolara na aukciji.

Njen kostim, svilena crna bluza, cvjetna suknja do poda i predimenzionirani slamnati šešir koji je nosila u komediji iz 1954.godine “There’s No Business Like Show Business”, prodat je po cijeni od 280.000 dolara. Pored toga, apsolutno nevjerovatna, crvena svilena haljina sa štrasom i dugim rukavima, dostigla je cijenu od 250.000 dolara.

Da li se sjećate jarko žute haljine do poda koju je Monro nosila u finalnoj sceni drame iz 1954.godine River of No Return? Pa, ona je zaradila 175.000 dolara, zajedno sa senzualnom crnom svilenom koktel haljinom, koju je Merilin nosila promovišući film Some like it Hot, koja je prodata po cijeni od 100.000 dolara.

Nije se samo njena fantastična odjeća našla na ovoj aukciji, već se tu našla i ornamentna stolica italijanskog stila sa njenog posljednjeg snimanja, a prodata je po cijeni od 80.000 dolara.