Ekskluzivno – Jokić o pobjedi na All-Staru


Zvijezde NBA predvođene Lebronom Džejmsom pobijedile su u All-Star meču u Čikagu tim koga je predvodio Janis Adetokumbo. Iako na početku bila rekreativna igra, finiš je bio zanimljiv, igralo se koš za koš, rezultat je na kraju bio 157:155, a pobjedu je sa slobodnih bacanja donio Entoni Dejvis.
Za The Prestige iz Čikaga piše Antonije Kovačević

Titula najboljeg igrača (MVP), koja je imenovana po tragično preminulom Kobiju Brajantu, pripala je Kavaju Lenardu koji je ubacio 30 poena, imao sedam skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. Nikola Jokić je igrao 12 minuta, a postigao je pet poena (jedna trojka) uz dva skoka te po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Poslije utakmice Jokić je u miks-zoni bio dobro raspoložen, odgovarao novinarima na engleskom, srpskom i – slovenačkom. Ova posljednja su se odnosila na saigrača u Lebron timu, Luku Dončića, s kojim je bio nerazdvojan tokom All-Star vikenda u Čikagu.
– Dobar je Luka bio, sjajan momak, ima sjajnu sezonu, pred njim je velika karijera. Inače, u narednih nekoliko dana obojica slavimo rođendane, pa smo se malo dotakli i toga.

Jokić se slaže da je novi sistem po kome se igra All-Star utakmica bolji jer svaku četvrtinu morate da igrate kao da je utakmica (posljednja četvrtina je vremenski neograničena, skor iz prethodne tri se obračunava i ekipa mora da postigne zadati broj poena da bi pobijedila).

Za potez koji je obilježio utakmicu proglasio je pokušaj svog kapitena Lebrona da skoro sa centra terena postigne pogodak za pobjedu.
-Bilo je predivno provesti vikend s ovim momcima, razmijeniti iskustva i priče sa njima, uživao sam u svakom sekundu. Dosta sam se družio sa Krisom Polom, jednim veoma zanimljivim čovjekom, koji mnogo voli košarku i stalno je gleda, sve zna. Ubacio sam i 5 poena što je super, napredovao sam u svakom pogledu – našalio se na svoj račun.

Osvrnuo se i na novac koji su igrači donirali u humanitarne svrhe…

– Dobar je osjećaj, lijepo je oko srca kada pomogneš nekome kome je pomoć potrebna. Njima to znači, a nama to prija.

Jokić je u petak osvojio i svoju prvu zlatnu medalju, i to kao trener u revijalnoj utakmici timova Specijalne Olimpijade, koja okuplja sportiste sa intelektualnim poteškoćama. U njegovom timu je bio i legendarni košarkaš Čikago Bulsa Toni Kukoč.

– Nisam bio loš. Dobro je biti trener, dereš se na sudije, dereš se na igrače, a oni te ne slušaju. Odlična stvar.

U narednih nekoliko slobodnih dana nastojaće da se naspava i odmori za ono što ga očekuje; finiš sezone.

– Slijedi nam osam utakmica sa jakim i ekipama koje nam prave probleme, tako da će biti veoma zanimljivo u nastavku sezone, a vjerujem i kasnije u plej-ofu. Imamo dobre šanse da se plasiramo a kada dođe do toga treba biti maksimalno koncentrisan. Ne razmišljam o tome ko bi nam mogli biti protivnici u prvom krugu plej-ofa. Uvijek se ispostavi da te izbaci onaj koga priželjkuješ…