Kako još zarađuju poznate ličnosti van svoje branše?

Glavna tema svih svjetskih medija tokom protekle nedjelje bila je vijest da je proslavljeni holivudski glumac George Clooney prodao svoju kompaniju za proizvodnju tekile “Casamigos” britanskoj multinacionalnoj kompaniji “Diageo” za čak milijardu dolara. Iako nije rijetkost da se brojne poznate ličnosti, pored svojih uspješnih karijera bave i nekim sopstvenim biznisima, pojedincima je pošlo za rukom da zahvaljujući tome višestruko uvećaju svoj godišnji prihod

U nastavku Vam predstavljamo neke od njih.

1. Rihanna

Rihanaa, jedna od najpoznatijih svjetskih pjevačica, 2015. godine je imenovana za kreativnog direktora brenda Puma. Za sada već ima nekoliko uspješno lansiranih kolekcija „Fenty Puma by Rihanna“, a osim fitnes odjeće, popularna pjevačica dizajnira patike i cipele, prilagođavajući ih klasičnim stilovima ovog brenda. Iako je poznato da brend Puma sponzoriše brojne poznate ličnosti, čini se da je saradnja sa Rihannom donijela možda i najbolji rezultat, te je nesumnjivo da u budućnosti možemo očekivati još novih modela sa njenim potisom.

2. Antonio Banderas

Antonio Banderas je još jedan holivudski glumac koji je pored zavidne karijere uspio da se ostvari u još jednom biznisu, a u pitanju je industrija parfema. Sjajan proizvod uz još bolji marketing i potpis poznatog lica, učinio je njegov parfem „Diavolo“ jednim od najprodavanijih muških parfema na svijetu. Popularni glumac je dokazao da tražnja za muškim parfemima može da parira ženskim, kreirajući još jednu liniju pod nazivom „Antonio“, koja je potpuno osvojila tržište. Do danas je lansirao ukupno 12 linija i odavno je pretekao ostale slavne ličnosti u ovoj industriji.

3. Jessica Simpson

Jessica Simpson je devedesetih godina počela da gradi uspješnu muzičku karijeru, a takođe je pokazala i glumački talenat glumeći u nekoliko holivudskih ostvarenja. Kada je pokrenula svoju modnu liniju mnogi su smatrali da je to samo još jedan hir poznate pjevačice. Međutim, danas njena marka predstavlja pravo modno carstvo vrijedno čak milijardu dolara! Jessica je u međuvremenu izgubila strast prema muzici, ali je pronašla alternativu u modi gdje je izgradila uspješnu karijeru od koje prihoduje čak 15 miliona dolara godišnje.

4. Venus Wiliams

Čuvena teniserka Venus Williams se nakon zavidne sportske karijere potpuno posvetila se dizajnu enterijera. Njena kompanija nosi naziv “V Starr Interiors“ i bavi se se konstruisanjem i dekoracijom enterijera domova, sa sjedištem u Palm Bič Gardensu na Floridi. Naime, dizajn enterijera je pored tenisa oduvjek bio njena najveća ljubav, pa je neko vrijeme studirala upravo na ovom smjeru. Kompanija “V Starr Interiors“ na čelu sa Williamsovom, okupila je tim vrhunskih stručnjaka u ovoj oblasti, pa danas svako ko želi da svoj dom uredi po njenom ukusu i stilu, za to mora izdvojiti par miliona dolara.

5. Jessica Alba

Ukoliko ste pomislili da se ova holivudska ljepotica otisnula u modnu industriju, prevarili ste se. Naime, ona je lansirala ekološku marku proizvoda za bebe i osnovala “Honest company”, koja posluje i više nego uspješno. Ideja za pokretanje ovakvog biznisa nastala je kao revolt prema upotrebi oštrih hemikalija i toksičnih sastojaka sadržanim u proizvodima za čišćenje i negu najmlađih. Inspirisana svojim majčinskim iskustvom, proširila je liniju preparata za majke i djecu i to joj donosi ogromne prihode van filmskih angažmana.

6. 50 Cent

Curtis James Jackson III, poznatiji kao 50 Cent, jedan je od najpoznatijih i najprodavanijih američkih repera, koji osim sjajne muzičke karijere ostvaruje velike poslovne uspjehe i van svoje branše. Prvi uspješan poslovni poduhvat bila je investicija u kompaniju Vitamin Water. Nakon što je uspješno predstavio i promovisao piće “Formula 50”, 50 Cent je dobio svoj udio u matičnoj kompaniji Energy Brands. Kada je Coca-Cola otkupila ovu kompaniju 2007. godine, 50 Cent je inkasirao čak 100 miliona dolara. Takođe, on je i vlasnik i muzičkog studija i čuvene izdavačke kuće G-Unit. Pored toga, velike prihode donijela mu je i linija donjeg veša, prodaja knjige, video igre, kao i ugovori o sponzorstvu sa brojnim brendovima među kojima se nalaze Reebok i Pontiac. I pored ovoga muzičar je prije nekoliko godina uspio da proglasi bankrot.