Zašto se milenijalci klade na bitcoin?

Valuta

Sociolozi predstavnike ove generacije nazivaju milenijalcima kako su odrasli u novom milenijumu. Upravo će ova internet generacija biti ključni pokretač širenja Bitcoin mreže, kaže izvršni direktor BlockFi-a Zach Prince.

Izrazio je svoje gledište na konferenciji BlockShow koja se održala od 7. do 11. decembra na inicijativu Singapura i bila posvećena području fintecha.

Tokom svog govora Zach Prince je istaknuo tri glavna trenda koja će ubrzati usvajanje kriptovaluta. Izvršni direktor BlockFi-a na prvo je mjesto stavio prijelaz milenijalaca u kriptovalute.

Trenutno svjedočimo prijenosu kapitala starih investitora na njihovu djecu i unuke. Ta će se sredstva vjerojatno uložiti u inovativne alate, uključujući kriptovalute.

Rast tržišne kapitalizacije kriptovaluta i brzi razvoj inovativnih alata takođe će doprinijeti intenzivnijem distribuciji potonjih. Mladi slijede trendove na kripto tržištu i aktivnije će ulagati na to tržište ako vrijednost bitcoina nastavi rasti, smatra Prince.

“Milenijalci su vrlo vrijedna grupa [potencijalnih investitora]. Oni su ispred svih trendova “, istakao je.

Ostali učesnici konferencije koji su pozornicu dijelili s princom – Michael Sonnenshine iz Grayscale-a i Aya Kantorovich iz FalconX-a – složili su se i dodali da su mladi, osim bitcoina, zainteresovani i za najveći tzv. altcoini. Najpopularniji među njima su ether (ETH) i litecoin (LTC).