Mlijekoprodukt najuspješnije privredno društvo u Srpskoj

BUSINESS KLUB

Za titulu najuspješnijeg privrednog društva u Srpskoj u kategoriji velikih privrednih društava proglašen je Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice.

Priznanje Vladi Sandiću, marketing menadžeru koji je ime ovom privrednog društva primio nagradu, uručio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Višković je čestitao Mlijekoproduktu, ističući da raduje činjenica što je proizvodnja mlijeka, i uslova izazvanih pandemijom virusa korona, porasla za četiri odsto, uz obezbijeđene subvencije za proizvođače mlijeka od 28 miliona KM.

Drugo mjesto u kategoriji velikih privrednih društava osvojio je Elnos BL iz Banjaluke, a treće kompanija Hemofarm. 

Najbolje rezultate među srednjim privrednim društvima ostvario je Mladegs pak iz Prnjavora, drugo mjesto zauzelo je Mega drvo iz Bijeljine, a treće Austronet iz Prijedora.

Priznanja u kategoriji malih privrednih društava dobile su kompanije Vam iz Čajniča, Јerić kompani iz Gornjih Podgradaca, Metalogradnja iz Bijeljine, Art lajn iz Dervente i Koka produkt iz Ljubinja.

Dodijeljene su nagrade za razvoj korporativne društvene odgovornosti, nagrade za najveće izvoznike, nagrade za promociju ženskog preduzetništva.

Nagradu za kvalitet i razvoj domaćih proizvoda dobila je i Tvornica Obuće Bema i njen tehnički direktor Marinko Umičević

U kategoriji za investicije i doprinos u oblasti zapošljavanja nagrađene su kompanije Pass iz Bijeljine, Dermal R iz Kotor Varoša, kompanija Milojević Gilje gas za Terme Ozren Petrovo, Bepro iz Laktaša i Agroflora iz Kozarske Dubice.

Najveći izvoznici u Republici Srpskoj, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, su kompanije Alumina iz Zvornika, EFT- Rudnik i Termoelektrana Stanari i Fabrika obuće Sportek iz Kotor Varoša.

Priznanja za najuspješnije žene u privredi dobile su direktorka privrednog društva Eko lajn iz Petrova Draženka Popadić, direktorka kompanije Sektor sekjuriti iz Banjaluke Dragana Kosić, direktorka preduzeća Vajs lajt  iz Istočnog Sarajeva Vanja Vukojičić, direktorka Vinskog podruma Anđelić iz Trebinja Milica Anđelić i direktorka privrednog društva Tehnika inženjering iz Bijeljine Dragana Gajić.

Posebno priznanje za uspješnu primjenu digitalizacije poslovnih i proizvodnih procesa otišlo je u ruke kompanije Elas metalekspert iz Banjaluke, dok je posebno priznanje za pokretanje tehničkih kapaciteta i servisa informaciono-komunikacionih tehnologija dobila kompanija M:tel.

Najveći plasman kredita u privredu Srpske ostvarila je Nova banka.

Dodijeljeno je i posebno priznanje za Grad Gradiška za ispunjenost kriterijuma u okviru BFC SEE programa.

Tehnički remont Bratunac dobio je posebno priznanje za doprinos privrednom razvoju nerazvijenih opština.

Privredna komora Republike Srpske realizovala je kampanju „Kupujmo domaće“, u okviru projekta promocije domaće proizvodnje „Naše je bolje“.

U kategoriji za kvalitet i razvoj domaćih proizvoda koja se dodjeljuje u okviru ovog projekta, priznanja su dobili kompanija Ekonomik grup iz Srebrenice za osnovne, magacinske i spojene kontejnere, Fabrika obuće Bema iz Banjaluke za mušku, žensku i dječiju kolekciju obuće, Antena net iz Teslića za LED displeje, Grosist iz Prijedora za drvene kuće, te Sava Semberija iz Bijeljine za liniju proizvoda za dijabetičare.

Priznanja su dobili i Ribnjak Јanj iz Banjaluke za dimljenu pastrmku, Poljoprivredna zadruga Gorštak iz Laktaša za pivo Pale ale, Mljekara Perfeto iz Nevesinja za sir iz mijeha, Naša mala destilerija iz Istočnog Sarajeva za voćne rakije, kao i kompanija Kolorit iz Banjaluke za liniju proizvoda za fasadne sisteme.