Deutsche Bank imenovala novog direktora za krizne situacije

Banke

Samo dva dana nakon što je izabrala novog šefa Nadzornog odbora, Deutsche banka imenovala je i vođu tima za krizne situacije, kompletirajući na taj način dvije najbitnije fukncije.

Olivije Vinjeron (Olivier Vigneron) će zameniti bivšeg direktora za krizne situacije Stjuarta Luisa (Stuart Lewis), navedeno je u saopštenju banke, prenio je Bloomberg. U istom saopštenju je navedeno i da će u petak za funkciju predsjedavajućeg biti predložen bivši izvršni direktor Aegon NV Aleksandar Vajndatsa (Alexander Wynaendts), koji će zamijeniti sadašnjeg predsednika Pola Ahlajtnera (Paul Achleitner), prenosi Biznis.rs.

Luis je još prošle godine najavio svoju odluku da napusti banku, dok će Vinjeron na njegovu funkciju stupiti u martu sljedeće godine.

„Drago mi je što je nadzorni odbor riješio otvorena pitanja koja se tiču rukovodstva banke. Ova jasna podijela funkcija nam daje podsticaj ka ostvarenju naših ciljeva i održivoj profitabilnosti“, rekao je izvršni direktor Kristijan Zeving (Christian Sewing).

Inače, ova imenovanja dolaze u poslednjoj godini svebuhvatnog plana makroekonomske aktivnosti iz 2019. godine, podsjeća Bloomberg.