Put oko svijeta vrijedan 13 miliona dolara

Putna agencija DreamMaker u svojoj ponudi ima luksuzno putovanje oko svijeta “Passport to 50” stvoreno samo za njihove najbogatije klijente koji sa sobom mogu povesti do 50 ljudi. Oni koji žele otići na ovaj luksuzni put oko svijeta, moraju izdvojiti vrtoglavih 13.875.000 dolara.

Put uključuje obilazak 20 gradova unutar 20 dana, a polazak je predviđen za 20. avgusta ove godine. Bogataš koji rezerviše ovo putovanje letjeće u svom Boeingu 767, dok će njegova pratnja, prijatelji i porodica letjeti u drugom privatnom avionu, Boeing Business Jetu. Ukupno će preletjeti 50 hiljada kilometara, a iz kompanije kažu da će 88 posto puta provesti na tlu, a 12 posto u avionu.

Putnici će moći učestvovati i u 500 hiljada dolara vijednom poker turniru gdje će igrati s najvećim poker majstorima svijeta. Za njih će biti priređena i modna revija, u slobodno vrijeme će moći praktikova jogu, a biće im dostupan i sommeliere koji će im nuditi najfinija vina, piše PrNewsWire.

Kako bi što više uživali u putovanju, hranu će im pripremati najbolji svjetski kuvari, a imaće i terapeutkinju koja će im nuditi usluge opuštanja u obliku raznih holističkih metoda poput hipnoterapije, Reiki iscjeljivanja, akupunkture i raznih drugih užitaka.

Passport-to-50b-600x400S putnicima će na letu stalno biti 50 odabranih profesionalaca, stručnjaka u raznim poljima. Najluksuznija stvar na putovanju će biti ukrasni štapići za miješanje alkoholnih pića i koktela napravljeni od 18-karatnog zlata koji su optočeni bijelim i plavim dijamantima. Samo njihova vrijednost iznosi milion dolara. Na vrhu svakog nalazi se maleni globus na kojemu je dijamantima istaknuto 20 gradova koje će posjetiti. Putnici štapiće mogu zadržati.

Jedan od hotela u kojima će odsjesti putnici je londonski Hotel 41. On će biti potpuno rebrandirn za potrebe ovog putovanja, pa će se tokom boravka putnika zvati Hotel 50, imaće presonalizovanu uslugu, nove monograme na plahtama i peškirima.

Putnici će doživjeti i blagoslov 50 monaha koji će ih posuti laticama 50 hiljada ruža. Osim nevjerojatnih užitaka za putnike, ovaj luksuzni put oko svijeta će djelovati i humanitarno. Putnici će pokloniti 2500 bicikala djeci u Kambodži kako bi na njima mogli ići u školu, zatim će osigurati pitku vodu za 50 hiljada djece na Filipinima te izgraditi zabavni centar za 50 hiljada djece u Velikoj Britaniji koji se liječe od teških bolesti.

Putovanje počinje u Ko Samuiju, nastavlja se kroz Siem Reap, Katmandu, Agru, Firencu, Sienu, Kan, Moulinet, London, Barselonu, Ibizu, Marbelu, Marakeš, Havanu, Knoksvil, Havaje, a završiće u Manili. (Index)