Ovo su stvari koje uspješne žene nikad ne rade

Karijere

Svaka uspješna žena ima svoju definiciju uspjeha. Ipak, postoje karakteristike koje su zajedničke skoro svim ženama koje streme visoko u karijeri, i kako da do cilja stignu

Uspješne žene nikad ne ignorišu svoje strahove
Ako želite da idete naprijed, morate se suočiti sa svojim strahovima. Nikada ne trošite vrijednu energiju pokušavajući da ih izbjegnete. Umjesto toga, koristite mentalnu žilavost da biste upravljali svojim mislima, emocijama i ponašanjem na načine koji će vas podstaći na uspejh u poslovanju i životu. Sužavanje negativnog osjećaja samo daje više moći, podstiče vaše strahove i usporava vas. U stvari, pokušavajući da kontrolišete ono čega se bojite povećavaćete vjerovatnoću da će se to dogoditi.

Uspješne žene nikad ne bježe od sukoba
Sukob ne mora uvijek nužno biti agresivno ponašanje. Zbog česte slike o tome, ljudi se povlače i izbjegavaju da se suprotstave. Sukob može da se kamuflira u mnogim oblicima. Morate biti upozoreni na bilo kakvo ponašanje od drugih koji pokušavaju da manipulišu vašim emocijama ili mislima. Jednom kada prepoznate sukob oko onoga što jeste, odlučujete kako da odgovorite na njega, umjesto da reagujete iz straha ili neznanja.

Uspješne žene nikad ne slušaju svoju unutrašnju kritiku
Mentalna žilavost je u stanju da kontroliše način na koji misli vaš um, a ne da vam dozvoli da vas um kontroliše. Ključ je učenje kako da upravljate svojim emocijama, samopoštovanjem i koristite prave (i pozitivne) riječi kada kontrolišete svoje misli.

Uspješne žene nikad ne očekuju savršene okolnosti
Zaboravite na pronalaženje savršenog posla ili čekanje na savršene uslove prije nego što napravite skok. Lako je reći da su uslovi teški, da ništa ne ide na vaš način, i da ste imali nepravednu sudbinu. To su sve izgovori dok se predajete. Koristite ono što vam je na raspolaganju da nastavite dalje u životu i naučite da iskoristite najbolje od svoje situacije. Mentalna žilavost se približava vašim okolnostima sa pravom perspektivom i ne očekuje pauzu.

Uspješne žene nikad ne gledaju na prošlost kao grešku
Neke greške iz prošlosti mogu biti bolne ili loše, ali umjesto da se obeshrabrujete zbog toga, pogledajte ih kao prilike da naučite nešto što niste znali prije nego što se desilo. Pogledajte na greške svojih prijatelja i kolega, takođe i od njih možete nešto naučiti. Prošlost ne definiše vas, jednostavno vas priprema za put ka uspjehu i mudrosti.

Uspješne žene nikad ne propuste prilike da sijaju
Prepoznajte one stvari za koje se drugi oklijevaju da preuzmu. Može biti malo i jednostavno – nije bitno. Šta god da je, uradi to dobro i odmah ćete se razlikovati od ostalih.
Onda nastavite, jer nikad ne znate gdje će to voditi. Često ne znate kakva je prilika dok ne budete bliži tome.

Uspješne žene nikad ne odustaju
Kad kažete odustajem ili ne mogu, žrtvujete kontrolu nad svojim stavom i ponašanjem. Pokazujete da ste stvorili sopstvene granice. Kad kažete da odustajete, šaljete poruku o vašem strahu od neuspjeha i nedostatku hrabrosti da testirate svoje granice.