Četiri vještine koje će oduševiti svakog poslodavca

Karijere

Ako ste trenutno u procesu potrage za poslom ili želite da promijenite radno mjesto, ovi bi vam savjeti mogli biti poprilično korisni.

Irska stranica za ponudu i potražnju posla Jobs.ie otkrila je koje vještine gotovo svaki poslodavac želi od potencijalnog zaposlenog. Kako bi vaš sljedeći razgovor za posao prošao sjajno, savjetujemo vam da se potrudite da pokažete da posjedujete sljedeće četiri vještine.

Motivisanost 

“Kada poslodavac vidi da ste motivisani za rad, instantno je otvoreniji mogućnosti da vas zaposli”, kaže Christopher Paye, glavni menadžer Jobs.ie stranice. Potrudite se oko svog CV-a, dođite na vrijeme, naspavajte se i pokažite koliko jako želite određeni posao.

Fleksibilnost 

Pokažete li da ste spremni na prilagođavanje određenim novostima, drugačijem radnom mjestu, radnom vremenu i slično, daćete svima do znanja da je posao vaš prioritet te da ga shvatate vrlo ozbiljno. Ako ste se, recimo, selili zbog posla, svakako to navedite prilikom razgovora za posao.

Posvećenost detaljima 

Potrudite se da napravite savršen CV. U njemu nema mjesta gramatičkim greškama, nepotrebnim stvarima ili neprikladnoj e-mail adresi. “Ako uočim gramatičke greške u CV-ju, odmah ga bacam u smeće, bez obzira na ostale stvari. Ako se neko nije udostojio da se potrudi oko ovakve sitnice, kakve će tek greške praviti na samom poslu?” ističe Paye.

Otvorenost i komunikativnost

Svaki poslodavac želi da ima radnika koji je spreman na otvorenu komunikaciju s kolegama, koji se trudi povezati s bitnim ljudima i koji, prije svega, ima poštovanje prema svima. Dobra volja i pristojnost takođe su uvijek i više nego dobrodošli, kako u radnom okruženju, tako i u životu.