Avio-kompanija uvažila kartu staru 19 godina

Travel

Mnogima od nas desilo se da propustimo da iskoristimo neki popust ili kupon, ali jedan muškarac iz Sjeverne Karoline bio je i više nego srećan kada je shvatio da je pronašao vaučer za avionsku kartu star 19 godina

Džon Voker iz Grinsboroua pronašao je vaučer kompanije Junajted erlajns u vrijednosti od 378 dolara u kutiji koju je držao ispod kreveta.

Vaučer mu je dodijeljen u decembru 1998, nakon što nije uspio da stigne na let iz Nešvila za Sakramento, gdje je trebalo da prisustvuje vjenčanju svog šuraka.

Voker je zatražio povrat novca, ali mu je kompanija poslala pismo u kojem objašnjava da, iako to nije moguće, svakako ima pravo na vaučer koji će moći da iskoristi na jednom od narednih letova.

Voker se kasnije sa porodicom preselio, a vaučer je ostao u kutiji. S obzirom na to da dugo nije planirao da putuje, pronašao ga je tek nedavno, kada je izvadio kutiju tražeći nešto drugo.

Natpis na vaučeru ukazivao je na to da važi zauvijek što se ispostavilo kao tačno kada je nesuđeni putnik otišao u kompaniju i pokazao papir.

Iako Voker nije imao legalno pravo na to, jer su dugovi kompanije, uključujući zauvijek vaučere, otpisani kada je Junajted erlajns proglasio bankrot 2010. godine, odjeljenje za korisničke usluge odlučilo je da ipak uvaži vaučer, i dodijeli zamjenu.