Pakao na „rajskom ostrvu“: Užasna istina o Baliju

Travel

Bali je sve popularnija turistička destinacija koja privlači podjednako i ljubitelje kampovanja i one koji uživaju u luksuznim odmaralištima. Međutim, novi izveštaj pokazuje da Bali ima svoju mračnu stranu.

Novi izvještaji boraca za prava životinja iz Australije, pokazuju da se na „rajskom ostrvu“ i turistima podvaljuje pseće meso umjesto piletine.

Organizacija Animals Australija objavila je izvještaj pod nazivom: „Tajno tržište mesa na Baliju i njegova uznemirujuća povezanost sa australijskim turizmom“. Oni su otkrili da se svakodnevno ubije mnogo pasa, kako bi se obezbijedilo meso za turiste.

– Na Baliju se ubije sedam puta više pasa, nego na ozloglašenom Festivalu psećeg mesa u Julinu u Kini – piše u izvještaju, koji će uskoro biti predstavljen i na australijskoj televiziji.

Oko 70 odsto restorana na Baliju otvoreno nudi jela sa psećim mesom. Za turiste, pak, nudi „sate“, tradicionalno jelo s piletinom, koje zapravo sadrži meso psa.

Organizacija „Animals Australia“ ubacila je insajdera u središte mafije na Baliju.

Ispostavilo se ne samo da psi bivaju ubijani na najsurovije moguće načine, nego i da je njihovo meso potpuno nebezbjedno za konzumaciju.

Iako se pojedine organizacije na Baliju bore protiv ove prakse, procjenjuje se da se svake godine ubije 70.000 pasa za potrebe ishrane.