SoftBank izdaje debitne kartice sa ugrađenim blokčein novčanikom

Banke

Japanska holding kompanija SoftBank predstavila je novu debitnu karticu sa ugrađenim novčanikom za kriptovalute.

Prema saopštenju za medije, SoftBank je razvila debitnu karticu sa ugrađenim blokčein novčanikom u saradnji sa američkim proizvođačem novčanika Dynamics. Novi proizvod se zove SBC Wallet Cards i može se koristiti kao tradicionalna debitna kartica ili blokčein novčanik.

Potrošači mogu koristiti integrisani blokčein novčanik i kao onlajn i oflajn skladište digitalne valute i u realnom vremenu provjeravati podatke povezane sa bilansom. Trenutno je kartica dostupna isključivo u Japanu, međutim, SoftBank ubuduće planira da uvede proizvod u jugoistočnoj Aziji, Južnoj Koreji, Sjedinjenim Državama i Dubaiju.

Posljednjih mjeseci, SoftBank je aktivno učestvovao u blokčein projektima, uključujući brojne investicije. U novembru, SoftBank i drugi igrači u sektoru su učestvovali u krugu finansiranja serije B finteh startapa Opay, koji je prikupio 120 miliona dolara.

Kineska finteh kompanija OneConnect, podržana od SoftBank-a, podnijela je zahtjev za početnu javnu ponudu (IPO) kod američke Komisije za hartije od vrijednosti. Kompanija nastoji da prikupi 100 miliona dolara, sa željom da se izlista na Nasdaq globalnom tržištu ili njujorškoj berzi, ako to bude odobreno.

U oktobru, SoftBank, blokčein platforma TBCASoft i IBM su najavili saradnju na usvajanju blokčein rješenje za plaćanje preko telekomunikacionih operatera. Partnerstvo ima za cilj da omogući operaterima da koriste blokčein kroz konzorcijum Carrier Blockchain Studi Group (CBSG) – koju su osnovali TBCASoft i SoftBank.