Žetva prestižnih nagrada za novi Megan i crossover Kadjar

Novi Renault Megan osvajač je prestižne nagrade Zlatni volan dok je model Kadjar okrunjen nagradom Najbolji crossover.

Evropska medijska grupacija Axel Springer, koju čini 21 publikacija, a koju predvode britanski Auto Express, francuski Auto Plus i njemački Auto Bild, u Berlinu je dodijelila jedinstvene nagrade Renaultovom novom Méganu i crossoveru Kadjar.

Atraktivnom Renault Méganu dodijeljena je prestižna nagrada “Zlatni volan“ u klasi kompaktnih vozila, a zahvaljujući prepoznatljivom stilu i tehnoloških asistenata vozaču, pripala je i nagrada “Najbolji porodični automobil“ 2016. godine u škotskom izboru Automobil godine. Istovremeno, model Kadjar nadahnuo je organizatora izbora svojom elegancijom, udobnošću i komforom, osvojivši nagradu “Najbolji crossover“.

Renaultov generalni direktor regije Evropa, Stefan Miler, kaže da Renault u Evropi trenutno prodaje najmlađu gamu vozila, a novi Mégane je temelj te ofanzive.

„Zlatni volan“ je velika potvrda našeg rada i pokazuje da je novi Megan veliki hit na evropskom tržištu.

Ova prestižna nagrada egzistira od 1976. godine, a Renault je do danas bio okrunjen čak 11 puta. Od novijih modela, Scenic (2009.) i Clio (2012.) su osvojili “Zlatni volan“ u svojim kategorijama.