Panamera Turbo Hybrid je najsnažniji serijski Porsche!

Novi Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid sa ukupnom kombinovanom snagom od 680 ks ujedno je i jedan od najbržih modela u ponudi ovog nemačkog proizvođača

S obzirom da se ekskluzivni Porsche 918 Spyder više ne proizvodi, Panamera Turbo S E-Hybrid izbila je na čelo najsnažnijih aktuelnih Porscheovih modela. Ovaj automobil za pogon koristi 4.0 litarski twin-turbo V8 koji isporučuje 550 ks, a pomaže mu elektromotor sa 136 ks. Ukupna kombinovana snaga dva agregata iznosi 680 „konja“, dok je maksimalni obrtni moment 850 Nm, a dostupan je od 1.400 o/min.

Performanse automobila jednako su impresivne. Od 0 do 100 km/h Panamera Turbo S E-Hybrid stiže za samo 3,4 s, dok je maksimalna brzina 310 km/h.

Porsche 911 GT3 RS, koji je poznat kao izrazito sportski automobil, do stotke ubrzava za 3,3 s, dok je njegova maksimalna brzina ista kao kod ove hibridne limuzine. Osim izrazite snage, Panamera Turbo S E-Hybrid može da se pohvali sa solidnom autonomijom u vožnji na struju. Ako za pogon koristi isključivo električnu energiju, u stanju je da prijeđe do 50 km, što je dovoljno za kraće dnevne relacije u gradu.

Za to su zaslužne litijum-jonske baterije kapaciteta 14,1 kWh, koje se na regularnoj kućnoj utičnici pune zs 6 sati. Uz pomoć opcionog, brzog 7,2 kilovatnog punjača vrijeme punjenja se skraćuje na 2,4 sata.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid debitovaće na predstojećem sajmu automobila u Ženevi.