Sportski LaFerrari 8 puta skuplji polovan nego nov

Ubrzo nakon premijere 2013. godine svih 499 primjeraka modela LaFerrari je rasprodato. Već tada se znalo se da će se ovaj automobill u budućnosti koštati znatno više, ali malo ko je očekivao da će nakon tri godine cijena toliko skočiti.

Supersportski automobili čija je proizvodnja ograničena na nekoliko stotina jedinica postaju sve unosnija investicija imućnih kupaca. Takav je slučaj i sa Ferrarijem LaFerrari, koji je nekim svojim vlasnicima već donio lijepu zaradu. Kupovali su ga 2013. po cijeni od 1,3 miliona eura, a oni koji bi se odlučili da ga odmah preprodaju mogli su da računaju na milionski profit.

Međutim, samo nekoliko godina kasnije, jedan LaFerrari koji je prešao samo 1.700 km, na sajtu Mobile.de prodaje se za nevjerovatnih 10.000.000 eura!

Osmocifrena suma do sada je bila rezervisana uglavnom za veoma rijetke i očuvane Ferrarijeve oldtajmere, koji su stari pola vijeka, a ovo je prvi put da se neko usudio da zatraži toliko novca za jedan Ferrari koji je sa fabričkih traka sišao prije svega nekoliko godina.