BMW lansira novi model serije 8

Limuzine

BMW brend konstantno proširuje liniju svoje serije 8, otkako je zvanično debitovala tokom 24 Hours of Le Mans prošle godine…

Ranije ove godine, u junu mjesecu, bavarski brend je predstavio M8 sa dvoje vrata, koji je lansiran u kupe i kabrio verzijama. Sada, BMW prati svoju putanju predstavljajući M8 Gran Coupe, model sa četvora vrata. Najnovija ponuda BMW brenda praktično predstavlja kombinaciju 8 series Gran Coupe i M8 varijante i jednostavno je fantastičan. U poređenju sa modelom koji ima dvoje vrata, Gran Coupe ima 7.9 inča dužu bazu točkova i dolazi sa povećanjem od 9.1 inča u eksternim dimenzijama, što ga čini praktičnijom alternativom.

Pored toga, 2020 BMW M8 Gran Coupe je skoro pa identičan svježe lansiranom M8 kupe i kabrio verzijama, uključujući većinu njegovih stilskih detalja i specifikacija. On je dobio isti 4.4 litarski twin-turbo V8 poput regularnog M8, koji proizvodi 600 konjskih snaga u standardnom modelu i 617 konja u Competition verziji.

Osmostepeni automatski prenos šalje svoju snagu prema svim točkovima, pri čemu je zadnja osovina prioritet, dok se u Drift modu u potpunosti fokusira na nju. Kako kažu iz BMW brenda, od nula do sto kilometara na sat, ovaj model ubrzava za 3.1 sekundu, odnosno 3 sekunde u M8 Competition verziji, baš kao i M8 Coupe. BMW takođe tvrdi da njihov Gran Coupe je samo pedeset kilograma teži od svog rođaka sa dvoje vrata, što je nevjerovatno.

BMW M8 Gran Coupe ima početna cijena od 130.995 dolara, dok Competition varijanta nosi cijenu od 143.995 dolara