Mračna i neustrašiva vizija luksuza Rolls Royce Black Badge

Nakon izvanrednog Cullinan iskustva, upoznali smo tamnu stranu Rolls Royce luksuza…

Rolls Royce je svuda u svijetu prepoznatljiv po svom impresivnom stilu, ali šta se nalazi iza te granice luksuza koju naš um percipira?

Simbol elegancije, prefinjenosti i moći. Njegova snaga i veličina obara nas s nogu kada ga ugledamo na drumu, a opet, svaki je unikatna priča za sebe. Rolls ne bi bio to što jeste, da nije uspio da ostvari sve zamislivo i nezamislivo za svoje izabranike. Pronašao je put do srca svih pravih i uspješnih muškaraca i žena, i za one odabrane, koji su potvrdili da su džentlmeni i dame sa stilom, kreirao bespoke modele u skladu sa svim njihovim željama i potrebama.

U momentu kada smo pomislili da je „bespoke“ vrhunac luksuza i da ne postoji dalje, Rolls Royce nas je razuvjerio, jer je ponovo uspio da pomjeri granicu!

Za sve one koji ne priznaju ograničenja i ne prihvataju limite, koji žive po svojim pravilima i teže neustrašivom osjećaju beskrajne ekstaze, nastala je Black Badge serija, kao podrška njihovom stilu života. Uostalom, svijet ne mijenjaju oni skromni, obični, osrednji, već avangardni buntovnici koji imaju svoj stav, svoju slobodu i svoja pravila!

I voilà! Nakon fascinantne vožnje Cullinan-a, zatekli smo se u krugu Black Badge modela, koji su nas „moćno i sa stavom“ dočekali ispred hotela „Ritz Carlton“ u Budimpešti.

Rolls Royce Dawn, Wraith i Ghost modeli, dobili su mračnu i mističnu personu na prednjem dijelu haube. Statua „Spirit of Ecstasy“ je po prvi put odjevena u predivni crni outfit visokog sjaja, kao zaštitni znak Black Badge serije.

I naravno, svaki model iz ove serije je posebna avantura, koja je probudila sva naša čula. Očaravajuća Black Badge serija već na prvi pogled izaziva strahopoštovanje, a nas su opčinila sva tri modela svojom elegancijom, perfektnim detaljima i svojom tamnom mističnom stranom koja zavodi na prvi pogled.

iSigurno vam je poznat osjećaj, kada se nađete u prodavnici neodoljivih slatkiša – svi vas mame, a ne možete da se odlučite koji biste prvi okusili…

 

Neodoljivi Dawn Black Badge
Iskreno, nismo mnogo razmišljali, jer nas je ON na prvi pogled oborio s nogu! Da, neodoljivi Dawn Black Badge, koji mami poglede i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nama je zasigurno zarobio srca u tom magičnom enterijeru narandžastih tonova, koji izaziva uzbuđenje i prije nego što osjetite poletnost i vjetar u kosi. Svedeni eksterijer u tamno zelenoj nijansi je zadržao tu svoju naizgled „pitomu“ Rolls Royce energiju, skrivajući od pogleda onaj pravi entuzijastični osećaj koji smo doživjeli u kabini.

Dawn Black Badge se može opisati kao najluksuznije i najsenzualnije mjesto iz kojeg možete udahnuti vazduh i uživati punim plućima u svakom trenutku. Kao najglamuroznija, beskompromisna ekspresija kabrioleta, i ovaj luksuzni Rolls je dobio mračnu, senzualnu dimenziju u svojoj Black Badge varijanti. Motor ovog modela ima 536 konjskih snaga, i uprkos činjenici da je nešto slabiji od Wraith i Ghost modela, razvijali smo ubrzanje i kretali se drumom egzaltirano uglađeno i elegantno. Ovaj model podiže nivo adrenalina svojom startnošću, pokretljivošću i fantastičnim upravljanjem, dok vam istovremeno pruža priliku da uživate u pogledu na prirodne pejzaže tokom dana.

Ukoliko ste romantik, Dawn Rolls Royce će vam obezbijediti najperfektnije mesto za posmatranje zalaska sunca, gledanje u zvijezde ili dočekivanje zore sa vašom voljenom osobom.

 

Moćni Ghost Black Badge
Ghost Black Badge je savremena interpretacija Rolls Royce limuzine, savršen za one koji uživaju dok sami upravljaju i krstare putevima, onoliko koliko uživaju i dok ih neko drugi vozi. Zadivljeni smo i jednom i drugom varijantom, jer smo oboje imali priliku da uživamo u nevjerovatnim performansama, kao i komforu na zadnjem sjedištu.

Motor ovog modela je modifikovan u odnosu na fabrički, jer mu je suptilno povećana snaga za 30 kw na 450 kw, kao i obrtni momenat na 840 Nm. Osmostepeni automatski prenos brzina nam je pružio priliku da uživamo u vožnji ovog mračnog viteza i izvučemo iz njega maksimum.
Neustrašivi Wraith Black Badge
Wraith je ultimativna Gran Turismo verzija automobila, koji zadovoljava sve želje svog vozača. Kao najmoćniji Rolls Royce na svijetu sa 632 konjske snage, Wraith je uvijek bio vozački fokusiran model u floti ovog slavnog brenda. Ipak, sa željom da dodatno oduševe sve one koji vožnju shvataju kao nešto magično i posebno, Rolls Royce je Wraith modelu dodao sasvim novu vrstu moći i neustrašivi stav, koji su evidentni čim po prvi put spustite svoje ruke na njegov volan.

Sva tri modela su kod nas svojim moćnim dizajnom, kvalitetom i performansama ostavili neizbrisiv trag i želju za ponavljanjem doze adrenalina, jer ta moć koju osjetite kada u svojim rukama držite RR volan se ne može opisati.

Točkovi novih modela su nastavak priče o luksuzu koja je protkana svim drugim detaljima koji se mogu primijetiti u vozačkoj kabini, gde su elementi od lakiranog drveta zamijenjeni uglađenim karbonskim vlaknima, pa su baš iz tog razloga dobili felne ofarbane sa čak četrdeset četiri sloja crne karbonske boje, uz titanijumske šrafove koji stvaraju savršeni kontrast.

Crna boja koja krasi ove modele u sebi sadrži čestice aluminijuma zbog kojih se presijava i dobija gotovo dijamantski sjaj, dok su Wraith i Ghost modeli dobili fenomenalno ambijentalno osvetljenje u vidu zvjezdanog neba, koje će vam zagolicati maštu svaki put kada ga pogledate.

Glamur i adrenalin koji osjetite u svakom od modela, teško je opisati riječima. Leptirići u stomaku kada stanete na papučicu gasa, dodir krzna kada zakoračite bosi, koža koja vas steže prilikom udara G sile… Black Badge je, zasigurno, avantura koja se može porediti sa najluđim uzbuđenjima.

Biti buntovnik, pravi je izazov! Buntovnici ne kriju ko su, niti se pretvaraju da su nešto što nisu. Oni su spoznali čari života, i voze život po svojim pravilima… Zar Black Badge nije pravi saputnik u takvim avanturama?