Kompanija čije radno vrijeme počinje tačno u 9.06

Nema mnogo kompanija koje insistiraju da radnici dođu na posao svaki dan u tačno 9.06 ujutru. Takva kompanija je Pivotal Software

Radnici ove američke kompanije u 20 filijala širom svijeta moraju da budu na svom radnom mjestu u tačno 9.06.  Imaju i zvono koje ih u to doba opominje i svi se onda okupljaju na sastanku koji traje do deset minuta.

Šef ove kompanije Rob Mi kaže da želi da napravi radni dan što efikasnijim tako da programeri ove kompanije rade svoj posao i nemaju nikakve sastanke ni smetnje u toku dana.

– Ako radni dan počinje u 9h, radnici pomisle da i nije strašno ako malo zakasne. Mislili smo da počnemo zato od 9.05, ali bilo je previše precizno, a to se ne dopada posebno programerima jer se na neki način osjećaju “ograničeno” i zato smo riješili da to bude 9.06. Tada je već postalo zabavno – objasnio je Mi.

Na kraju dana svi moraju da napuste kancelariju u 6 poslije podne jer je radnicima zabranjeno da rade u večernjim satima, jer kako kažu u kompaniji, programeri ne mogu programirati ako su previše umorni, ne želimo da rade do kasno u noć.

Pivotal je jedna od najuspješnijih kompanija za koju većina ljudi nikada nije ni čula. Vrijede oko 2, 8 milijardi dolara, rade za Del, Majkrosoft, GE i Ford. Uglavnom rade na softverima za ove kompanije, ali imaju i programe za obuke radnika.