SEAT Ateca, najbolja kupovina u Evropi

Seat Ateca pobijedio je ispred modela Citroen C3, Kia Niro, Peugeot 3008 i Toyota C-HR

Ateca je donijela SEAT-u veliko međunarodno priznanje kao „Best Buy automobil Europe 2017“ po izboru žirija Autobest, jednog od najprestižnijih na starom kontinentu

U svom šesnaestom izdanju, žiri Autobesta proglasio je Seat Atecu za automobil koji predstavlja najisplativiju opciju za evropske kupce.

Nakon testiranja u Italiji krajem novembra, žiri koji se sastojao od automobilskih novinara iz 31 zemlje između pet modela koji su ušli u finale odlučio da ova evropska nagrada pripadne upravo Seatovom SUV modelu.

Prilikom odlučivanja o pobjedniku, ocjenjivane su sljedeće karakteristike: dizajn, komfor, lakoća vožnje, odnos vrijednost/cijena i razvijenost prodajno-servisne mreže.

Ova nagrada je garancija razvoja kompanije i velikog truda u prisustvu i konsolidaciji SEAT-a na najvažnijim tržištima s najvećom proizvodnom ofanzivom u svojoj istoriji i pokretanju četiri modela u 18 mjeseci: Ateca, već prisutna na tržištu, Leon, prve isporuke početkom 2017. godine, peta generacije Ibize i nova SEAT Arona crossover, koji će takođe doći iduće godine.

SEAT SUV trenutno prelazi sva očekivanja i to je posebno važan automobil za brend, ne samo zato što je otvorio vrata jednog od najdinamičnijih segmenata tržišta, već zato što sa ovim modelom kompanija ima za cilj suočavanje sa tako važnim izazovima kao što je budućnost urbane mobilnosti, što će zahtijevati nova rješenja i nove tehnologije.

Velik raspon ponude Ateca modela bio je jedan od ključnih faktora koji je najviše ocijenjen od strane žirija Autobest. Turbo benzinski TSI ili turbo dizelski TDI agregati u ponudi između 115 KS i 190 KS, sa prednjim ili pogonom na sva četiri točka, sa manulenim ili automatskim DSG mjenjačem.

Tu su brojne mogućnosti opreme kao što su Full LED svjetla, širok spektar sistema pomoći vozaču, kao što su „Traffic Jam Assist“, „Emergency Assist“, napredni informacijski i multimedijalni sistemi upakovani sa osam-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir i tehnologijom Full -Link povezivanja. Verzija Xcellence na vrhu raspona, nudi elegantan interijer i unutrašnjost sa Alcantara® presvlakama.

U pogledu sigurnosti ATECA je u samom vrhu ponude, sa „Front Assist“ sistemom kočenja za hitne slučajeve u gradskoj vožnju, koji otkriva pješake i upozorava vozača ukoliko može doći do sudara. Takođe, u mogućnosti je da automatski blokira kretanje vozila radi hitnog zaustavljanja.

Prethodne godine nagradu Autobest osvojio je FIAT Tipo Sedan, a zanimljivo je da je među pet ovogodišnjih finalista bilo čak 4 krosover/SUV modela, što govori o rastućoj popularnosti tog automobilskog segmenta u Evropi.