Deseti međunarodni festival vina i gastronomije 2017

U Sarajevu će se ove godine tradicionalno i to po jubilarni deseti put održati međunarodni festival vina i gastronomije „Sarajevo vino fest 2017“

Ovaj Festival je prethodnih godina stekao veliku regionalnu reputaciju i postao nezaobilazno mjesto susreta svih značajnijih regionalnih i evropskih vinara i vinarija, proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića i velikog broja predstavnika gastro industrije mliječnih i mesnih proizvoda.

I ove godine za jubilarni „10. Sarajevo vino fest“ vlada veliko zanimanje izlagača, a sudeći po dosadašnjim prijavama organizatori Festivala 16. i 17. februara u renoviranom sarajevskom hotelu Holiday će ugostiti rekordan broj izlagača.

Posjetioci Festivala u ova dva dana će uživati u odabranim proizvodima koje će im prezentovati izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne gore, Makedonije, a tradicionalno najveći broj izlagača je iz BiH, preciznije vrhunske vinarije iz Zapadne i Istočne Hercegovine koje će publici između ostalog ponuditi sami „vrh“ vina čuvenih domaćih sorti Žilavke, Blatine i Vranca.

Posredstvom distributera, posjetioci će moći uživati i u egzotičnim okusima vina s australskog i američkog kontinenta, te bogatstvu okusa vina italijanskih, španskih i portugalskih vinarija.

Uz odličnu ponudu pića i gastronomskih delicija i specijaliteta, posjetioce očekuje i bogat kulturno zabavni program, kao i stručna radionica na temu „Organoleptička analiza vina“ koju će 16. februara od 18:00 sati voditi poznati i priznati stručnjak za vina, somelijer Ivica Stojanović iz Beograda. (Manager)